Zdravi portal i Grand kafa u obilasku osoba “Zlatne dobi” povodom Bajrama: Hajde da imamo vremena za druge!

0
Koliko se prijateljstava rodilo, koliko ljubavi razvilo, koliko gostiju i komšija počastilo uz šoljicu Grand kafe…

Ekipa Zdravog portala i pred ovaj Bajram, sada već tradicionalno kao i prethodnih godina povodom vjerskih praznika u saradnji sa Grand kafom obradovala je osobe Zlatne dobi.

Naši članovi tima u susret Bajramu posjetili su i poklonima Grand kafe obradovali starije osobe iz komšiluka. Posjeta naše ekipe obradovala je mnoge nane. Od svega je kako tvrde najteže to što su većinom same i nemaju s kim ni progovoriti. “Ponekad mi dođu komšije, obiđu, s njima ću i ovu kafu popiti…” rekla nam je jedna od nana.

Pozitivne poruke, lijepe riječi, pa i suze radosnice dočekale su nas, ali i ispratile, tokom akcije bajramskog darivanja.

Ovo je ujedno, bila prilika da se još jednom pokaže društvena odgovornost, te da se iskaže solidarnost sa našim sugrađanima i na jedan posebno emotivan način uljepša nadolazeći praznik Kurban bajram.

Nana Kasema je život provela sa svojim sada rahmetli suprugom Arifom, nikada nisu imali svoju djecu, ali su uvijek znali obradovati djecu iz komšiluka tokom školskog odmora ili pri povratku iz škole, jer su živjeli blizu prodavnice gdje su djeca nekada davno kupovala užine i slatkiše. Kroz drhtav glas, očiju punih suza rekla nam je: Imam ja svega hvala Bogu, ali eto drago je čovjeku kada ga se neko sjeti i iznenadi…

“Hvala našem vjernom partneru Grand kafi koja osim kafe uvijek obezbijedi i dodatne poklone bilo da je to Metalac posuđe, kutije za kafu sa dizajnom bosanskog ćilima, a ovaj put uz kafu pripremili su za naše komšije i brendirane drvene tacne. Nažalost, u našoj okolini ovakvih primjera je mnogo, gdje su komšije usamljene i nekada je i samo lijepa riječ dovoljna da usreći nekoga. Upravo zbog toga smo od samog osnivanja Zdravog portala počeli sa ovakvim akcijama darivanja osoba Zlatne dobi sa našim partnerima, te se nadamo da ćemo sa Grand kafom nastaviti i u budućnosti ovakav vid saradnje, da iznenadimo i obradujemo što više starih osoba, kojima je za sreću dovoljno sasvim malo, da imaju sa kim progovoriti i popiti kafu. Divan je osjećaj izmamiti osmijeh na izboranim licima tih starih osoba” – istakla je Fatima Nikšić, Brand manager Zdravog portala.

Fatima Nikšić, Brand manager Zdravog portala

Budimo dobri i još bolji ljudi i komšije… Hajde da imamo vremena i za druge uz lijepe riječi i šoljicu Grand kafe!

Komentari
Podijeli

Comments are closed.