Završen prvi “Vispak Innovation challenge” – Pobjednik “Innovation team” Američkog univerziteta u BiH

0

Predsjednik Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini gosp. Denis Prcić primio je studentice “Innovation team” Američkog univerziteta u BiH: Enu Duraković, Ajlu Mušanović i Selmu Numić, koje su učestvovale na prvom “Vispak Innovation challenge” takmičenju mladih inovatora, i tom prilikom čestitao pobjednicama i zahvalio se na dostojnom predstavljanju Američkog univerziteta u BiH.

Takmičenje mladih inovatora koje je organizovala kompanija Vispak d.d. Visoko u saradnji sa Munja Inkubatorom i najvećom info platformom za mlade u BiH – Hocu.ba., protekli vikend završeno je svečanim uručenjem certifikata i proglašenjem najboljih. Osam timova koji su učestvovali u finalu sačinjavali su mladi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Bugojna, Konjica, Visokog, Tešnja i Kaknja, a njihove inovacije pomno su pratili mentori iz odjela za razvoj i istraživanje, marketinga, proizvodnje, nabave i kontrole kvaliteta kompanije Vispak. Od prijavljenih 30 timova osam je ušlo u finale, a najbolja četiri tima osvojili su vrijedne novčane nagrade. Prvo mjesto osvojio je „Innovation team“ kojeg su sačinjavale tri studentice Američkog Univerziteta u Sarajevu u sastavu Ena Duraković, Ajla Mušanović i Selma Numić, a predstavile su inovaciju za poslovni slučaj „Zlatna džezva – prenesi tradiciju“.

U ime kolektiva Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini čestitamo nagrađenim studenticama koje su dostojno predstavile Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.