Zavod za zaštitu žena i materinstva u Sarajevu bit će nazvan po Belmi Šoljanin

0

Skupština Kantona Sarajevo je usvojila inicijativu zastupnika Seada Milavice da se Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo pridruži ime Belma Šoljanin.Ovu informaciju na Facebooku je objavila Aida Šabanović-Džaferović koja je zajedno s Belmom osnovala Centar za trudnice i mlade majke. Ova odluka je naišla na oduševljenje velikog broja žena koje su cijenile i poštovale Belmu i sve ono što je činila za žene.

“Izuzetno smo zahvalni na inicijativi zastupnika u Skupštini KS Seada Milavice, kao i podršci vijećnika Mirze Memiševića da se Zavodu za zaštitu žena i materinstva pridruži ime naše drage rahmetli Belme Šoljanin. Puna podrška Udruženja TIM”, Šabanović-Džaferović na Facebooku.

Milavica je kazao kako je ovu inicijativu pokrenuo u ime svih majki.

“Belma Šoljanin je bila osnivačica Centra za trudnice i mlade majke te je u ogromnoj mjeri pomagala svim trudnicama tokom porođajnih procesa. Njen prerani odlazak je gubitak za društvo, a njen rad u ogromnoj mjeri pomogao je majkama i trudnicama kako u BiH tako i u regionu da savladaju probleme. Svojom energijom se zalagala za sve majke”, naveo je Milavica.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.