Zašto žene vole starije muškarce?!

0

Jeste li se ikada zapitali zašto žene privlače stariji muškarci? Iako se to ne može primijeniti na sve žene, istraživanja pokazuju da je taj broj u stalnom porastu.

Naime, stručnjaci smatraju da žene vole starije muškarce zbog njihove zrelosti i stabilnosti. Ženama je, ističu, dosadilo neumorno pronalaženje idealnog muškarca i konstantno prilagođavanje, stoga radije biraju one koji su već ostvarili neke ciljeve i koji tačno znaju što žele u životu. Upravo zbog toga, istraživanja su pokazala, kako mnogim ženama ne bi smetalo biti u odnosu s razvedenim muškarcem.

Istraživanja također pokazuju da žene smatraju da muškarci, koji su postali očevi, znaju pružiti ljubav i biti odani. Osim toga, muškarci s dužim radnim iskustvom, kao i oni na višim pozicijama, privlačniji su ženama radi osjećaja stabilnosti – objašnjava trener za ljubavne odnose, Elizabeth Copeland.

Istina je da su stariji muškarci možda ponekad malo „dosadni“, no njihovo ponašanje i ophođenje prema ženama i životu općenito, ključno je u cijeloj ovoj priči. Ženama izgled nije primaran, sve dok se mogu osloniti na svog muškarca. Iako mlađi muškarci vole stupati u nove odnose s djevojkama, oni im nisu u potpunosti predani. Većina mlađih muškaraca se boji vezati, što ženama ulijeva osjećaj nesigurnosti.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.