Zanimljivi hobi Amine Skopak

0

Danas smo razgovarali sa Aminom Skopak, djevojkom koja ima jedan jako zanimljiv hobi – bavi se izradom setova seova za prvo šišanje, koje je jedna od dubokoukorjenjenih tradicija u našoj kulturi.

Koliko dugo se bavite izradom setova za prvo šišanje? Zašto baš taj hobi?

Izradom setova za šišanje počela sam se baviti 2015. godine , kada sam osmislila način na koji bih sve to mogla realizovati. Oduvijek sam posjedovala tu neku kreativnu crtu, koja mi jednostavno nije dala mira. Izrada setova za šišanje je iz hobija preraslo u moje primarno zanimanje, te sam osim setova za šišanje počela nuditi i još dosta poklona za naše najmlađe, ali svakako i poklone za starije ili pak da obradujete sami sebe.

Koje karakteristike posjedujete Vi kao osoba, a koje Vaši proizvodi?

Inače sam jako uporna, ambiciozna i vrijedna osoba, te se uvijek trudim dati svoj maksimum. Moji proizvodi su posebni zbog toga što u svaki ulažem 100% sebe, koristim dosta mašte i najviše se trudim da svaki svoj proizvod uradim „kao sebi“.

Tehniku koju ja koristim  zove se prilagođeni dekupaž i bojim, ponekad oslikam, ispisujem, kombinujem boje, i naravno ukrašavam na malo drugačiji način nego u klasičnom dekupažu. U moru drugih i sličnih proizvoda moji setovi i ostali moji proizvodi su se počeli izdvajati karakterističnim načinom izrade. I to je nekako postalo prepoznatljivo. Raduje me kada kupci prepoznaju moj rad i trud i naravno preporuke koje ostavljaju. To mi zaista pokazuje da sam na pravom putu.

Osim izrade i dizajna setova za prvo šišanje, imate li još kakvih talenata? Kako ih kanalizirate?

Kao što sam već spommenula, osim izrade setova za prvo šišanje, bavim se izradom kutija za prve uspomene, ogledalaca, četki, ramova za slike i još dosta sitnica za najmlađe, a za one starije, tu su čaše sa logom fudbalskog kluba, satovi, nakit, flaše sa porukama. Trudim se da uvijek predstavim nešto novo i posebno.

Koliko se isplati baviti ovom vrstom umjetnosti?

Svaki početak je težak, bude tu puno odricanja, neuspjelih pokušaja, ali ono što je najbitnije, obzirom da je ovo izvor mojih primanja, trud se isplatio…sada napokon mogu reći da je ovo moj posao. Inspiraciju dobijam u prirodi i boravak na čistom zraku, puno mi znači što svaki slobodan tren provodimo na otvorenom, i poslije dana provedenog sa mojim najbližim, inspiracija sama dolazi.

Postoji li još nešto što nisam pitala, a misliš da je bitno da znamo o tvom radu?

Kroz svoj rad upoznala sam dosta svojih kolegica – kreativaca, i zaista mi je drago što sam kroz sve ovo pronašla i nove prijatelje. Osobe ispunjene dobrotom i sa kojima često i vrlo rado suradjujem.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.