Wizz Air danas je zvanično otvorila svoju austrijsku bazu na Bečkom aerodromu

0

Wizz Air, jedna od evropskih aviokompanija sa najvećom stopom rasta i vodeći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, otvara svoju austrijsku bazu na Bečkom aerodromu jednim od svojih novih aviona tipa Airbus A320 aircraft, kojim se uvodi pet novih linija iz Beča do sljedećih popularnih destinacija: Valencia, Rim (Fiumicino), Malta, Bari i Tel Aviv.

U okviru proslave ovog značajnog uspjeha, WIZZ najavljuje posebnu prodaju aviokarata za putnike iz Beča uz popust od 20 posto* na svih 30 ruta iz Beča za nove rezervacije izvršene danas, četvrtak, 14. juni do ponoći.

Uz više od 33 leta koji trenutno polaze iz Beča svake sedmice, ova aviokompanija nudi aviokarte po osnovnoj cijeni od samo 19,99 eura** na siteu wizzair.com za putnike iz Austrije i njihove posjetioce. Ove godine je već prodato više od pola miliona aviokarata na letovima WIZZ-a do i od Beča, što donosi nove pristupačne mogućnosti za putovanja, doprinosi lokalnoj ekonomiji, podstiče turizam i jača poslovna partnerstva između evropskih zemalja.

„Ponosni smo što proslavljamo otvaranje nove WIZZ baze u Austriji, na Bečkom aerodromu. Prvi letovi Wizz Aira iz Beča počeli su u aprilu, a sada uvodimo 5 novih linija”, izjavio je George Michalopoulos, komercijalni direktor Wizz Aira na press konferenciji u Beču. „Do 2019. godine, naše poslovanje iz baze u Beču će otvoriti 200 radnih mjesta, a nove destinacije u okviru naše mreže znače još veći izbor za WIZZ-ove putnike iz Austrije za upoznavanje Evrope po zaista niskim cijenama u okviru mreže od 30 ruta u 22 zemlje”.

Posvećenost Austriji

Uspostavljanje baze u Beču predstavlja veliku investiciju WIZZ-a u Austriji, uz otvaranje 200 direktnih radnih mjesta u ovoj aviokompaniji do 2019. godine. Uz ukupnu investiciju od 570 miliona dolara***, ova aviokompanija će u narednih devet mjeseci nastaviti širiti poslovanje na Bečkom međunarodnom aerodromu kako bi postala drugi najveći avioprijevoznik u Austriji u 2019. godini, sa lokalnom flotom od 5 novih Airbus aviona koji lete u okviru mreže od 30 ruta do 22 zemlje i nude ukupno više od 2,2 miliona sjedišta godišnje. Proširenje poslovanja će dovesti do konstantnog porasta broja članova Wizz Air lokalnog tima u Beču, a naredni procesi selekcije novih zaposlenih su zakazani za 21. juni u Beču.

WIZZ je pionir u novoj eri putovanja u Austriji i nudi veoma pristupačne aviokarte i usluge, maksimalan izbor za svoje putnike i jednostavan online sistem rezervacija. Wizz Air će konačno omogućiti austrijskim putnicima da putuju do široke lepeze destinacija po veoma niskim cijenama, uključujući i neke uzbudljive i netipične za turiste, koje nude nezaboravno iskustvo.

NAJNOVIJE WIZZ AIR RUTE SA POLASKOM IZ BEČA

 

Destinacija Dani Početak Cijene od**
Valencia ponedjeljkom, srijedom, petkom, nedjeljom 14. juni 2018. 49,99 eura
Rim, Fiumicino svakog dana 14. juni 2018. 29,99 eura
Malta, Malta utorkom, četvrtkom, subotom 14. juni 2018. 34,99 eura
Bari, Italija ponedjeljkom, srijedom, petkom, nedjeljom 15. juni 2018. 29,99 eura
Tel Aviv, Izrael ponedjeljkom, srijedom, petkom, nedjeljom 15. juni 2018. 59,99 eura

 

O kompaniji Wizz Air

Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvata 100 aviona tipa Airbus A320 i Airbus A321 i koja u ponudi ima više od 600 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 141 destinaciju u 44 zemlje. Wizz Air ima tim više od 4.000 profesionalaca koji nude izvanrednu uslugu i veoma niske cijene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor 30 miliona putnika u proteklih 12 mjeseci, zaključno sa 31. majem 2018. godine. Wizz Air je član Londonske berze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registrovan u okviru programa Kontrole operativne bezbijednosti (IOSA) Međunarodne asocijacije aviokompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli aviobezbijednosti. Kompanija je nedavno dobila nagradu Najbolja evropska aviokompanija u 2017. godini koju dodjeljuje Aviation 100, ugledna godišnja publikacija koja nagrađuje najistaknutije predstavnike avioindustrije.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.