Vrijeme je da napunite baterije i povežete se sa drugim nevjerovatnim majkama

0

Hotel Courtyard by Marriott Sarajevo, 10. 2018. Od 10-17 h

U Sarajevu će se 08. 10. 2018. (ponedjeljak) održati MAMF Konferencija za mame. Riječ je o prvom događaju ove vrste koji će na jednom mjestu okupiti poslovne žene, direktorice i menadžerice kompanija, ali i  mame domaćice, aktivistice…sve mame.  Želja  organizatora je istaknuti uspješna iskustva, realne probleme, izazove i povezati žene različitih profila kroz zajedničku temu: majčinstvo.

Konferencija će ponuditi  pet interesantnih  panela u kojima će mame  uz pomoć stručnjaka iz različitih oblasti,  tražiti  odgovore na probleme ili dileme s kojima se danas suočavaju.

“Gosti će  učiti o roditeljstvu, mentalnom zdravlju, kreativnosti, organizaciji, tržištu rada, ljepoti, modi, ishrani, tjelesnoj slici,  i još mnogo toga! Svrha konferencije  je da ramijenimo  različita iskustva s nevjerovatnim ženama kako bi zajednički naučile   kako da napreduju  i budu   sretne, zdrave mame, kakve i  zaslužuju da budu”, ističe Meliha Mulahalilović-Žiško iz Agencije UX koja je organizator ovog događaja.

“Osnaživanje je  zajednička potreba svih nas,  postizanje dobrobiti žena, fizički, profesionalno i  emocionalno je temelj zdrave porodice i društva. Mnogim  ženama je nakon porođaja sve teže i teže,  vratiti se u radno okruženje i održati društveni život. I zato je MAMF prilika da se zabavimo, naučimo nešto novo, budemo podrška jedna drugoj,  povežemo se sa drugim nevjerovatnim mamama te provedemo ugodno i korisno vrijeme”, navodi Mulahalilović-Žiško.

Kroz ovu Konferenciju želimo:

  • Njegovati vrijednost porodice
  • Informirati i savjetovati majke o temama koje ih zanimaju
  • Potaknuti odgovarajuće institucije na pronalaženje rješenja koja će osigurati jednak tretman svih majki u BiH
  • Ukazati na izazove na tržištu rada.
  • Želja nam je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama ne samo u Sarajevu već i u drugim gradovima BiH.
  • Zabaviti se!

Program se sastoji od pet panela: Zdrava mama, Mom’s business club, Odgoj djece, Jer naš život služi i drugima i Relax.

Kao panelisti na Konferenciji učestvuju: dr. Vahida Djedović psihoterapeut, Marija Hudolin, Amela Ivković O'Reilly nutricionista, prof. dr. Lejla Šebić fitness trener, Bojana Škrobić Omerović, Rašid Haračić advokat, Selvedina  Junuzović, dr. Enisa Mulalić pedijatar,  Aida Zujović-Ajanović, dr. med., specijalist ginekologije, Erna Šošević Bizbook.ba, Maja Gerin Pepetuška, dr. Aida Bikić dječiji psihijatar, Dalal Midhat, Jovana Marković Vidaković, Aida Cvijetić, Samra Menzilović-Ćatić i Zlata Gerin Kurić.

Sponzori Konferncije su: Sarajevski kiseljak, dm drogerie markt, Violeta, Farmasi i Uniqa osiguranje. Generalni medijski pokrovitelj je FACE TV.

Prisustvo Konferenciji je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane uz napomenu da je broj mjesta ograničen! Prijavu je potrebno izvršiti na oficijelnoj stranici Konferencije http://mamf.agencijaux.ba/

Vidimo se na MAMF-u!

Komentari
Podijeli

Comments are closed.