Uz druženje donirajte i hranu za napuštene životinje na Holiday Pet Market u Sarajevu

0

Neformalna grupa građana ”Nahranimo zajedno naše ulične pujde” sutra organizuje humanitarnu akciju kako bi prikupili sredstva za hranu psima i mačkama koji su ostavljeni na ulici.

Zabava za ljubitelje pasa i mačaka bit će održana u Brew Imperial Society (bivše kino Imperial) od 12:00 do 18:00 sati.

“Povedite ljubimce, mališane i cijelu ekipu i uživajte u prazničnoj atmosferi i velikoj prodajnoj izložbi na kojoj ćete moći kupiti ručno rađeni nakit, odjeću, hranu, dodatke, igračke, odjeću za vaše ljubimce, prirodnu kozmetiku i HUSSE proizvode, a sve to možete uraditi uz dobro pivo. I ovoga puta organizirali smo tombolu na kojoj možete osvojiti vrijedne nagrade naših sponzora i izlagača/ica. Djed Mraz je već spreman za druženje sa mališanima i ljubimcima i za dodjelu paketića”, navode organizatori.

Sav prikupljeni prihod od marketa će biti utrošen za kupovinu hrane za napuštene mačke i pse te dijelom i za veterinarsku usluge.

Svi posjetitelji mogu direktno donirati hranu za mačke ili pse na marketu i ostaviti u korpe predviđene za donacije.

“Zima je pred nama, temperature padaju, a napuštenim životinjama na ulicama je sve teže pronaći hranu i mjesto da se ugriju. Podržite ovu humanu priču, dođite 23.12. u Brew Imperial Society, povedite svoje ljubimce, zabavite se, donirajte i učinite dobro djelo”, ističu organizatori.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.