U Tuzli svečano otvoren bazar ”Zimska čarolija“

0

Na Trgu slobode u Tuzli danas je otvoren novogodišnji bazar ”Zimska čarolija” koji će trajati do 8. januara. U sklopu manifestacije bit će obilježani katolički i pravoslavni Božić, Dječija nova godina i centralna manifestacija dočeka 2018. godine.

”Zimsku čaroliju“ organiziraju Opšte udruženje samostalnih obrtnika, Grad Tuzla, te gradska javna preduzeća i ustanove. U revijalnom dijelu programa učestvovali su Ekrem Hažić Soso, Jasmin Malkočević, GKUD Bosna i Libero. Prisutnima se obratio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji praznični bazar proglasio otvorenim.

Imamović je rekao kako bazarom, koji je prema njegovim riječima ljepši nego prošlogodišnji, nastoje i u zimskom periodu upotpune sadržaj u Tuzli. “U sklopu ove manifestacije imat ćemo organizovanu Dječiju novu godinu kao i doček Nove 2018. godine, na otvorenom, za odrasle. Programski sadržaji se još uvijek popunjavaju. Nastojimo da popunimo sadržaj i da, prije svega djeci, uljepšamo zimski raspust koliko god je to moguće”, rekao je Imamović.

(AA)

Komentari
Podijeli

Comments are closed.