U susret Svjetskom danu borbe protiv dijabetesa: Zdravi portal i Wellion u posjeti Udruženju „Žena za Ženu“ Konjic

0

Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, koji se obilježava 14. novembra, ekipa Zdravog portala u saradnji sa svojim vjernim partnerom Wellion-om posjetiće Udruženje za pomoć i edukaciju „Žena za Ženu“ Konjic i organizovati besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi svim prisutnim članicama udruženja.

Akcija će biti organizovana u petak 09. novembra sa početkom u 10,00 sati u prostorijama Udruženja, na adresi Musala 1, Konjic.

Predstavnice Welliona će tom prilikom donirati paket koji sadrži savremenu opremu za mjerenje nivoa šećera u krvi, te ih obučiti kako da u budućnosti koriste aparat.

Također sve žene kojima se tokom mjerenja utvrdi povišen nivo šećera u krvi, pored mnogobrojnih savjeta, na poklon će dobiti aparat za mjerenje šećera Wellion Calla Light, koji karakteriše jednostavan i ergonomičan oblik, pregledan ekran, te mnoštvo drugih korisnih funkcija za lakši život osoba oboljelih od dijabetesa.

Procjenjuje se da preko 400 miliona ljudi boluje od dijabetesa, a svake tri sekunde u svijetu dijagnosticira se novi slučaj dijabetesa. Upravo radi podizanja svijesti o dijabetesu, kao jednoj od najrasprostranjenijih bolesti našeg doba Wellion tim se udružio sa Zdravim portalom, u cilju prevencije nastajanja ove bolesti, ali i kao podrška već oboljelima.

Wellion je premium brand, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

Wellion – Vaš pouzdan partner u borbi protiv dijabetesa!

Pozivamo sve zainteresovane žene iz Konjica da nam se pridruže. Prijaviti se mogu putem facebook stranice Žena za Ženu Konjic ili stranice Zdraviportal.ba

Budimo jedna drugoj podrška tokom akcije „Žena za Ženu“ u Konjicu!

Komentari
Podijeli

Comments are closed.