U povodu Dana žena Grand kafa poklonima iznenadila volonterke Udruženja “Zdravi Tim”

0
Koliko se prijateljstava rodilo, koliko ljubavi razvilo, koliko gostiju i komšija počastilo uz šoljicu Grand kafe… A mnogi ukombinuju sve to i još dobiju priliku da budu nagrađeni za svoju vjernost Grand kafi!

U povodu Dana žena Grand kafa je poklonima iznenadila volonterke udruženja “Zdravi Tim”. Obzirom da se članice udruženja bave humanitarnim radom i obilazeći osobe zlatne dobi koje žive same, uvijek ispred sebe stavljaju druge kojima je potrebna pomoć ili lijepa riječ, upravo iz tog razloga Grand kafa je odlučila da za 8. mart daruje baš njih.

Naučnici su dokazali da iskreno davanje i pomaganje poboljšava naše fizičko i psihičko zdravlje. Od boljeg osjećaja, sretnijeg i pozitivnijeg pogleda na svijet do veće povezanosti sa drugima. Sve to na kraju umanjuje stres, smiruje i opušta što se automatski odražava i na naše fizičko zdravlje. Pasivnije pojedince usrećit će informacija da i samim promatranjem čina solidarnosti – odnosno poklanjanja – naš imunitet jača.

Članice Udruženja Zdravi Tim ugodno su bile iznenađene poklonima Grand kafe i zahvalile se uz poruku da je lijepo znati da neko prepoznaje njihov trud i zalaganje, u onome što rade kako bi izmamili osmijeh na licima drugih baš kao što je Grand kafa u povodu Dana žena iznenadila i obradovala njih.

Osjećaj dok promatrate drugu osobu kako odmotava poklon vjerovatno se može mjeriti sa malo kojim osjećajem. Istovremeno, oni koji su osjetili tuđu velikodušnost na vlastitoj koži, tvrde kako su zbog nje i sami poželjeli postati bolji ljudi…

Zato volite se, darujte i čuvajte jedni druge. I da, upamtite, samo dar od srca nema cijenu!

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.