Turska jedan od domaćina FIBA Eurobasketa 2017

0
Evropsko prvenstvo u košarci 2017. (FIBA EuroBasket 2017) je 40. po redu evropsko košarkaško prvenstvo za muškarce koje će se održati od 31. augusta/kolovoza do 17. septembra/rujna  2017. godine u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Istanbul će biti domaćin odigravanja utakmica Grupe D u kojoj su, pored domaćina Turske, još i reprezentacije Velike Britanije, Rusije, Srbije, Latvije i Belgije.

Grupna faza utakmica između reprezentacija iz Grupe D, u kojoj je i turski nacionalni tim, održat će se od 1.  do 7. septembra/rujna 2017. godine  u Fenerbahçe Areni u istanbulskoj općini Ataşehir.

Reprezentacije koje učestvuju na FIBA EuroBasket 2017 podijeljene su u četiri grupe sa po šest ekipa. Najbolje četiri ekipe iz svake grupe ući će u finalnu fazu koja će se održati od  9. do 17. septembra/rujna u 2017. godine u dvorani Sinan Erdem Dome-u u Ataköju. FIBA EuroBasket 2017 završit će s finalnom utakmicom 17. septembra/rujna 2017. godine.

Najbolje 24 ekipe Evrope takmičit će se na FIBA EuroBasket 2017, a na ceremoniji izvlačenja   novembru prošle godine ždrijebom su izvučene slijedeće grupe:

 

Grupa A: (Helsinki – Finska) Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island, Slovenija

Grupa B: (Tel Aviv – Izrael ) Ukrajina, Izrael, Litva, Gruzija, Italija, Njemačka

Grupa C: (Cluj-Napoca – Francuska) Hrvatska, CZE, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska

Grupa D: (Istanbul – Turska ) Velika Britanija, Rusija, Srbija, Latvija, Turska, Belgija

Nakon FIBA EuroBasketa 2017, evropska prvenstva će se održavati svake četiri godine, kao i svjetska prvenstva u košarci.

Ulaznice za EuroBasket 2017 mogu se kupiti na www.biletix.com.tr.

Za više informacija o FIBA EuroBasket 2017:  http://www.fiba.com/tr/eurobasket/2017

Komentari
Podijeli

Comments are closed.