TORTA OD PALAČINAKA: Najjednostavniji recept za početnike

0

Budući da nisu svi master chefovi u kuhinji, a većina nas uživa u slasticama evo jednog jednostavnog  recepta za početnike. Torta od palačinaka punjena bademima i obogaćena vrhnjem zadovoljit će sve sladokusce, a priznat ćete s palačinkama je teško pogriješiti.

Sastojci za palačinke:

– 5 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
– 50 g šećera
– 50 g brašna
– 175 ml mlijeka
– 50 g rastopljenog maslaca, pola u smjesu, pola je za premazivanje tave
– 1/2 kašičice praška za pecivo
– prstohvat soli za snijeg od bjelanjaka

Sastojci za punjenje:

– 3 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
– 25 g šećera u prahu
– 1/2 kašičice vanilinog šećera
– naribana korica jednog limuna
– 115 g mljevenih badema

Za premaz:

– oko 150 ml kiselog vrhnja

Priprema palačinki:
Posebno izmiksati snijeg od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati mlijeko, brašno, otopljeni maslac i na kraju lagano umiješati u snijeg od bjelanjaka. Od ove smjese ispeći četiri debele palačinke na umjerenoj vatri u tavi promjera kalupa za tortu u koji ćete poslije sve složiti, premazanoj otopljenim maslacem.

Priprema punjenja:
Postupak s jajima isti je kao i kod smjese za palačinke, bjelanjci odvojeno, žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati limunovu koricu, lagano umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju lagano umiješati mljevene bademe.

Završno slaganje torte:
U kalup za tortu (najbolje obložen papirom za pečenje) staviti jednu palačinku, premazati trećinom punjenja, i tako još dva puta, zadnju palačinku premazati kiselim vrhnjem i na 200°C peći 20-25 minuta, poslužiti posipano šećerom u prahu.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.