Timod Expo 2019: Pionir specijaliziranih sajmova

0

Jeste li znali da u Bosni Hercegovini, tekstilna industrija zapošljava više od 40.000 radnika? Da ostvaruje se od 4,5 do 6 posto BDP-a i promet na godišnjem nivou u iznosu oko 1,5 milijardi mraka?

Ovi podaci stoje iza ideje organizacije prvog specijaliziranog Sajma tekstila i obuće Timod Expo 2019, čiji je domaćin bio grad tekstila Travnik, od 24. do 26. aprila 2019. godine. Organizatori sajma bili su Općina Travnik i Regionalna razvojna agencija – REZ uz partnerstvo Univerziteta u Travniku.

Sajam tekstila i obuće je poslovna manifestacija koja okuplja proizvođače repromaterijala, opreme i gotovih proizvoda iz ove industrijske branše. Pored toga, domaći dizajneri i proizvođači imali su priliku pokazati svoje najkreativnije kolekcije široj publici. Timod Expo 2019. je mjesto na kome izlagači mogu pronaći poslovne partnere, lokalne proizvođače i velike trgovce tekstilom, i novih mogućnosti prodajnih opcija i proširenja u Bosni i Hercegovini, i u inostranstvu.

Poslovna platforma Bizbook.ba bila je digitalni partner sajma Timod Expo 2019, koji je putem svoje B2B platforme  ponudio  pregled izloženih proizvoda i direktan pristup svim izlagačima članovima Bizbook mreže koji nisu mogli lično posjetiti sajam u Travniku. Zbog velikog potencijala ovakvog specijaliziranog sajma, ovim putem doprinosimo i dajemo veću vrijednost, ne samo sadržaju Timod Expo 2019 nego i preko 600 kompanija članica Bizbook mreže koje posluju na teritoriju BIH, a koje su u stalnoj potrazi za novim poslovnim prilikama.

Tekstil je zaista nezaobilazan dio ljudske historije i postojanja i odavno je prevazišao svoju osnovnu svrhu. Danas je moda dio ličnog stava, stila i autentičnosti. Uz brojne aktivnosti kojima se ljudi bave, jako je puno namjena odjeće zbog čega ova industrija raste iz godine u godinu. Velike su mogućnosti razvoja ovog sektora i u našoj zemlji upravo zato su ovakvi sajmovi važni kao mjesto uspostavljanja lokalne i regionalne saradnje.

Timod Expo 2019. izlagačima i posjetiocima je nudio cjelodnevni program sadržaja, brojne prezentacije, informativne sesije, B2B sastanke i modne revije.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.