Tuesday, August 9

Tim Ginekološke klinike „Dr Balić“ učestovao na ESHRE Kongresu u Ženevi

0
Tim Ginekološke klinike „Dr. Balić“ Tuzla u sastavu: prof.dr.Devleta Balić, direktorica  Klinike,  prof. dr.  Adem Balić, načelnik ,  te embriolozi dr.sci. Mojca Čižek Sajko i Mr. sci. Džanan Osmanović, učestovali su na Kongresu Evropskog udruženja za humanu reprodukciju  – ESHRE  (European Society of Human Reproduction and Embryology),  koji je organiziran od drugog do petog jula u Ženevi  od strane Evropskog  društva  za humanu reprodukciju.

Na Kongresu je bilo riječi o svim savremenim dostignućima iz polja reproduktivne medicine i embriologije na kojem su vrhunski stručnajci iz ovih oblasti imali priliku razmjeniti  iskustava sa kolegama koji se bave liječenjem neplodnosti.

Prema riječima profesora Adema Balića, seminari i edukacije ovog tipa jako su važni i korisni  jer su oni mjesto  okupljanja uspješnih ginekologa  i embriologa iz cijelog svijeta koji se bave vantjelesnom oplodnjom uz primjenu najsavremenijih medicinskih inovacija i tehnologija.

  • Kao Klinka koja se deset punih godina bavi IVF postupkom , sa svojim timom često posjećujemo  edukacije ovog tipa. Kako se mi ginekolozi kontinuirano educiramo o svim inovacijama na polju ginekologije, tako nam je jako važno da su naši  embiolozi informirani o svim dostignućima iz oblasti embriologije kako bi naša laboratorija bila u skladu sa evropskim standardima, kazao je dr. Balić.
Komentari
Share.

Comments are closed.