Teniski klub “Gem” Sarajevo ostvario značajne rezultate

0

U proteklih mjesec dana takmičari u Teniskom klubu “Gem” Sarajevo su bili izuzetno aktivni, a klub je doživio još jedan historijski uspjeh. 

“Naš Mahir Trnka je upisao prvu profesionalnu ITF pobjedu, savladavši, u prvom kolu kvalifikacija ITF Futures turnira u Kiseljaku, Nedima Sutu rezultatom 5/7 6/2 6/3. Iako je u drugom kolu poražen od 2. nosioca Italijana Manred Fellina, ovo je svakako veliki uspjeh za Mahira i nadamo se da će mu poslužiti kao odskočna daska u nastavku karijere.” – navode iz kluba.

Emir Bajić je nastupio ovog vikenda na Državnom prvenstvu BiH do 16 godina u Banja Luci, gdje je porađen u drugom kolu od Redžić Tarika. Na Državnom prvenstvu do 12 godina Kemal Asotić i Hanan Jahić poraženi su u prvom kolu, dok su Amar Silajdžić i Bakir Škrijelj odigrali sjajno i obojica su izborili četvrtfinale. Vrijedi posebno istaknuti i pohvaliti Bakirovu borbenost u drugom meču, gdje se vratio poslije 0-5 u drugom setu i osvojio ga u tie breaku.

U Tuzli, na državnom prvenstvu do 14 godina, Timur Smailbegović poražen je u prvom kolu, a naša Petra Jurić je odigrala dva sjajna meča, u prvom je slavila nad Lejlom Golubović nakon preokreta, 3/6 6/0 6/0. U drugom nakon velike borbe, bolja je bila Naida Hukić 6/3 6/4. Petra je takođe učestvovala na Memorijalu Erceg Draska u Banja Luci i u Mostaru na tennis Europe turniru, gdje je igrala i u konkurenciji parova.

Najmlađi takmičari bili su ujedno i najaktivniji. Na Prvenstvu Republike Srpske Amir Škrijelj i Lana Puljić igrali su polufinala glavnog turnira i osvojili 3. mjesto. Edin Islamagić igrao je finale utješnog turnira, a u četvrtfinalu utješnog turnira Alona Brzina, Emina Haskić i Nejla Helač su poražene nakon sjajnih mečeva. Dalia Spahić poražena je u prvom kolu utješnog turnira. Djevojčice su takođe učestvovale i na Lanako kupu u Banja Luci vikend prije. Lana Puljić je osvojila 2. mjesto u glavnom turniru. Alona Brzina i Nejla Helač su osvojile utješni turnir, Emina Haskić je bila 2. mjesto u utješnom turniru, a Arabella Bijedić i Dalia Spahić 3. mjesto u utješnom turniru. Ovog vikenda, na turniru u Tuzli, Amir je osvojio glavni turnir, a Lana je opet zauzela sjajno 2. mjesto.

Odličan rezultat napravile su i ostale djevojčice. Emina Haskić je po prvi put zaigrala u glavnom turniru, Alona je osvojila utješni turnir, a Dalia zauzela 2. mjesto.

” Mnogo turnira je već iza naših takmičara, a tek počinje šesti mjesec. Sigurni smo da će, sa ovakvim pristupom i zalaganjem, u nastavku sezone rezultati biti još bolji. Čestitke svim našim predstavnicima na odličnoj igri, ali prije svega na uzornom i fer i korektnom, sportskom ponašanju.” ističu iz Teniskog kluba “Gem” Sarajevo.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.