Svrbi vas lijevi ili desni dlan? Dobitak, trošak ili puko sujevjerje?

0

Većina vjeruje da će dobiti novac kada svrbi lijevi dlan, a da će biti u trošku ako svrbi desni. Da li je u pitanju sujevjerje ili ipak nešta drugo?

Sujeverje je drugačije i zavisi koji vas dlan svrbi. Ono kaže da je svrab vezan za novčani dobitak i, u zavisnosti od lijevog ili desnog dlana, vi ćete dobiti ili izgubiti novac. Ako je lijevi dlan, onda ćete dobiti novac, dok desni označava trošak.

Postoje i neka medicinska objašnjenja koja kažu da je svrab povezan sa energijom u vašim rukama.

Generalno govoreći, lijeva ruka označava mogućnost, dok desna aktivnost. Zbog toga lijeva ruka znači da će vam se nešto pojaviti u životu i stoga ćete morati da date novac za to.

Desna ruka je aktivna i ako vas svrbi, onda energija vašeg rada izlazi iz vas i doprinosi novčanom dobitku. Svrab desne ruke osigurava da energija izlazi i zamjenjuje se novcem koji dolazi.

Kako biste smanjili svrab dlana, sve što treba da uradite je da ga protrljate o drvenu površinu. Prema narodnom verovanju ovo će smanjiti svrab jer će se na taj način energija dlana prenijeti na drvo.

Sujevjerje je prilično staro i dok neki vjeruju da je to tačno, drugi smatraju da je samo teorija. Ko je od njih u pravu?

Ako pretražite internet o ovom fenomenu, otkrićete da postoji mnogo ljudi koji su doživjeli slične slučajnosti vezanih za novac, bilo da je dobitak ili gubitak u pitanju.

Ne postoji naučno objašnjenje za ovo Ali, mnogi koji su ispitivali ovu pojavu tvrde da je najbolje da ne vjerujete u to, već da se oslonite samo na svoj trud i naporan rad – i naravno da ne čekate da vas zasvrbi dlan da biste dobili novac.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.