Sočna čokoladna torta bez brašna

0

Slavna torta s Caprija jednostavna je za pripremu, a recept se lako pamti jer su potrebne jednake količine badema, maslaca, čokolade i šećera. Rum, korica limuna i narandže ili jaka kafa također su odlični dodaci kojima se možete poigrati. Ako vam torta popuca ništa ne brinite jer je to uobičajen rustikalni izgled.

Sastojci za Caprese:
4 velika jaja
100 g šećera
100 g smeđeg šećera (muscovado)
200 g maslaca
200 g tamne čokolade (70 posto kakaa)
200 badema
1 kašika ruma
malo soli

Priprema: 

1. Jaja i maslac izvadite iz frižidera kako bi se zagrijali na sobnoj temperaturi. Bademe ogulite pa sameljite i prosijte kroz sito.

2. Čokoladu razlomite pa otopite na pari. Maknite s vatre i umiješajte maslac pa promiješajte. Dodajte i šećer te mljevene bademe.

3. Kad se smjesa malo ohladi dodajte žumanjke i rum (po želji dodajte i neki od ostalih sastojaka poput korice limuna ili narandže, kafe…) Umutite bjelanjke pa ih lagano dodajte čokoladnoj smjesi.

4. Stavite smjesu u kalup za torte s odvojivim dnom stavite namašćeni papir za pečenje pa pecite na 180°C oko 40 minuta. Važno je da torta ostane sočna i da se ne prepeče. Provjerite da li je pečena čačkalicom koja iz biskvita mora izaći s tek nekoliko mekih, ali ne mokrih mrvica. Ostavite da se ohladi u kalupu pa poslužite.

5. Prema želji posipajte šećerom u prahu i poslužite sa šlagom.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.