Slani muffini od kukuruznog brašna i sira mogu poslužiti kao izvrstan vegetarijanski obrok koji se može jesti kao prilog ili hljeb s raznim čorbama, ali i kao domaće pecivo za doručak. Prave se jednostavno, a za njihovu pripremu potrebno vam je svega 30-tak minuta.
Sastojci
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Na laganoj vatri rastopite maslac i ostavite da se hladi.
- U posudi izmiješajte kukuruzno brašno, bijelo brašno i prašak za pecivo. Dodajte sol, papriku i naribani sir.
- U drugoj posudi izmiješajte jaja, dodajte mlijeko i ohlađeni maslac pa sve dobro promiješajte.
- Suhoj smjesi dodajte smjesu od jaja i lagano promiješajte. Kalup od muffina namažite maslacem pa ravnomjerno izlijte smjesu. Pecite 15-20 minuta, dok muffini ne dobiju zlatnu boju, a čačkalicom provjerite jesu li dovoljno pečeni.
- Izvadite iz pećnice i nožem pređite po rubovima muffina dok su vrući kako biste ih kasnije lakše izvadili. Kad se malo ohlade izvadite ih i poslužite tople ili hladne.
Komentari