Škola fudbala Respekt: “Nije go samo u mreži”

0

U subotu, 20. oktobra 2018. godine, odigran je sjajan meč-utakmica na sportskim terenima KickOff u Nedžarićima.

Naime, Škola fudbala Respekt, pozvana je da u okviru FootballPeople sedmice, kao pilot projekat za Evropu odigra utakmicu po football3 metodi, gdje se osim golova, broje i drugi poeni, i zbrajaju kao što su sportski, ključni, životni, ljudski – Fair-play poeni!

Ova metoda ima za cilj suzbijanje diskriminacije, poštivanje timske igre i jednih druge, jednakost i toleranciju. Utakmica je imala 3 poluvremena i igrala se bez sudija. Također, igra se bez sudija.

“U subotu je pobjedilo dobro, pobjedio je svaki postupak igrača prema suigraču ili protivniku. I svaki od tih postupaka bio je u go. Misijom “Fudbal za sve” stvaramo dobre ljude, i učimo ih da je pobjeda bitna, kao i go, no, nije go samo u mreži.” – navode iz Škole fudbala Respekt.

Posebno su kako kažu ponosni na prijatelje koji su upute, pravila i kompletnu utakmicu pratili na znakovnom jeziku.

Veliko hvala Dejanu Nikoliću na historijskoj lopti – poklonu, kojom je odigran meč, Edi Hasanbegovići koji nas je posjetio, naš veliki prijatelj – predstavnik OB kluba iz Danske, Enisi Hrelja i Sabini Hubjer, koje su došle iz Goražda sa sjajnim djevojkama s Drine i počastile nas koreografijom, ali i zaigrale fudbal.

Najveće hvala dugujemo Informativnom centru za gluhe, bez kojih ova priča ne bi imala ovakav sjaj. Kao i Akif Suljic Photography za sjajne slike.

Hvala svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovo bude magična subota naše porodice Respekt.” – ističu iz Repsekta.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.