Sarajevo: Od danas besplatno klizanje na Jaffa klizalištu u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

0

U parku Hastahana je u sklopu 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa postavljeno Jaffa klizalište, na kojem će klizanje za vrijeme zimskog raspusta, tokom januara i sve do 3. februara, zahvaljujući podršci Općine Centar i općinskog načelnika Nedžada Ajnadžića, biti besplatno za sve.

Posebni termini bit će rezervisani za učenike osnovnih škola sa područja Općine Centar, pa će tako djeca iz 11 osnovnih škola iskoristiti mogućnost organizovanog, besplatnog klizanja na Jaffa klizalištu u parku Hastahana.

Jaffa klizalište zauzima površinu od preko 400 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10 do 22 sata. Termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, tokom koje se ledena ploha priprema za novi termin.

Za pravljenje leda na Jaffa klizalištu koristi se vrhunska tehnologija austrijske firme AST, koja omogućava klizanje i na temperaturama do 15 stepeni iznad nule, što Hastahanu i ove zime čini epicentrom zimskih radosti.

Od 5. januara do 2. februara na Jaffa klizalištu u parku Hastahana bit će, također uz podršku Općine Centar Sarajevo, organizirana i Jaffa besplatna škola klizanja za djecu.

Instruktori će sa najmlađima raditi svakog dana od 5. januara do 2. februara, a sve informacije u vezi Jaffa besplatne škole klizanja za djecu mogu se dobiti na info telefon: 061 330 873

Komentari
Podijeli

Comments are closed.