Samsung u Roditeljskoj kući

0

Zajedno sa predstavnicima kompanije Samsung na Balkanu u Roditeljsku kuću ušla je pozitivna energija, ljubav i puno razumijevanja. Neizmjerno nam je drago da su nam u posjetu došli i predstavnici Samsunga iz Beograda i iz Sarajeva.

Stalno govorimo o potrebi djece oboljele od raka i njihovih porodica za podrškom njihove društvene zajednice koja im pruža osjećaj sigurnosti i da u svojoj borbi nisu ostali sami. Sigurno je to da im Roditeljska kuća pruža sve što trebaju, ali to isto tako to ne bi bilo moguće bez ovih dobrih ljudi koji na sve načine pokušavaju da pomognu i da bar jedan dan u Roditeljskoj kući bude drugačiji i zabavniji.

Kompanija Samsung upravo je napravila ovaj dan drugačijim i zanimljivijim. Naime, oni su za našu djecu i roditelje doveli najbolje kuhare i pretvorili trpezariju Roditeljske kuće u restoran prve klase kuhajući za njih i servirajući im jedan drugačiji i neobičan ručak. Ono što je pohvalno i divno je da su svi sastojci bili odabrani sa velikom pažnjom i potpuno su zdravi što u potpunosti odgovara trenutnom stanju naših hrabrih heroja.

Ovakvo jedno druženje ne bi moglo proći bez malo zabave pa su se naši prijatelji potrudili da izmame dječije osmijehe zajedno sa klovnicom koja je svojim umijećem upravo to i uspjela.

“Neizmjerno nam je drago kada naši donatori dođu kod nas u posjetu i vide ‘iz prve ruke’ kako izgleda život u u Roditeljskoj kući. Zahvalni smo Samsungu na podršci i donaciji, ali smo im posebno zahvalni jer su jedan dan života naše hrabre djece i njihovih roditelja učinili drugačijim te što su mislili na sve njihove potrebe. Družili smo se, smijali se i odagnali bar na trenutak sve one ružne stvari”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.