Samra Menzilović: Moja očekivanja su ispunjena u potpunosti i ostajem vjerna novoj Subrininoj boji za kosu

0
Samra Menzilović Ćatić o novim Subrina Butter Colour bojama za kosu

Njegovana kosa je simbol ženstvenosti i ljepote širom svijeta, no nažalost, uslijed učestalog tretiranja kose hemijskim sredstvima (bojenje, ondulacija), toplinom (sušilo za kosu, feniranje, ravnanje), vezanjem, i neadekvatnom njegom, kosa se lomi, postaje suha, rijetka ili oštećena, do te mjere da se moramo odlučiti za radikalno rješenje: šišanje.

Čak i najotpornija kosa nakon ekstremnog tretiranja navedenim faktorima dolazi do granica izdržljivosti. Kosa nije živa, stoga ju je nemoguće oživjeti i obnoviti tako da postigne stari sjaj, ali je moguće preventivno utjecati na oštećenje.

Krenimo od najveće noćne more svih žena, a to je bojenje kose. Farbe s amonijakom, peroksidom i ostalim štetnim tvarima najviše doprinose da vaša kosa izgleda beživotno i suho, dok pak one na prirodnoj bazi imaju svoje nedostatke brzo se ispiru, ne prekrivaju sijede i boja više manje nije intenzivna.

Prije petnaest dana sam dobila priliku da testiram nove farbe koje su se pojavile na našem tržištu Subrina Butter Colour farbu za kosu. Subrina brend je poprilično poznat upravo po preparatima za njegu kose, pa je i prvi regenerator za kosu koji sam ja probala bila Subrina koju je koristila moja majka.

Moje iskustvo kada su u pitanju farbe bez amonijaka uglavnom nije bilo sjajno iz osnovnog razloga, a to je izostanak prekrivanja sijedih, meni je to najbitniji faktor pri odabiru boje. Moja kosa koja je poprilično duga, prirodno tamno smeđa, mogu slobodno reci suha što prirodno što od tretiranja zahtijevala je hidrataciju i prelazak na manje agresivne boje za kosu.

Subrina kaže da je Butter Colour postojana boja za kosu bez amonijaka koja nudi prekrivanje sijede kose, maksimalan intenzitet nijansi i vidljivo poboljšan kvalitet kose. Bogata njega je posljedica formulacije s četiri vrste prirodnog maslaca.

Ova formula nove boje za kosu po formulaciji trajne farbe bi kosu trebala da njeguje i intenzivno hrani, za šta su zaslužni mango, karite, kakao i murumuru maslac. Tekstura proizvoda je nešto gušća od standardnih farbi, a posto sam ja odlučila da tretiram cijelu dužinu za moju kosu su bile dovoljne dvije farbe.

Paleta boja Subrina Butter Colour linije  nudi deset nijansi, ja sam odlučila testirati nijansu 660  čokoladno smeđu. Zbog dužine kose i optimalnog rezultata farbanje sam prepustila svojoj frizerki. Ono sto me na prvu oduševilo to je miris farbe koji je veoma ugodan, kao sto sam rekla tekstura je gušća, prvo mi je tretiran izrastak, a poslije dvadeset minuta i ostatak kose. Po prvi put nisam osjetila da je boja agresivna prema tjemenu, potpuni izostanak peckanja vlasišta. Naravno prvo sam pomislila ništa od prekrivanja sijedih, sto se pokazalo kao ishitren zaključak.

Naime, moja kosa poslije farbanja ima lijep i zdrav izgled, hidratacija, njega, prekrivanje sijedih, apsolutno je ispunila sva moja očekivanja. I ono sto je najbitnije to je farba bez amonijaka, a četiri vrste maslaca vidno rade svoj posao kad je njega u pitanju. Ispiranje nakon farbanja je bilo intenzivno dok kod drugog i trećeg pranja ispiranje je vidno manje.

Pigment boje je bas onakav kakav je proizvođač stavio na kutiju, dobila sam predivnu boju čokolade koja idealno pristaje mom tenu. Iskreno kad je rezultat bojenja u pitanju tu je uvijek bilo odstupanja od boje koja je na pakiranju, ovoga puta sam dobila bas nijansu koja je prikazana na pakiranju.

Moja očekivanja su ispunjena u potpunosti i ostajem vjerna novoj Subrininoj boji za kosu.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.