Romantični vikend u Budimpešti

0

Upravo radi svoje pristupačnosti Budimpešta je sjajan izbor za vikend putovanje s voljenom osobom

Neki ga ignoriraju, a neki razmišljaju tjednima unaprijed kako iznenaditi voljenu osobu i otkriti svoju romantičnu stranu. Neovisno o tome kakav je vaš stav prema Valentinovu, ljubav je onaj čudesan sastojak koji našem svakodnevnom, užurbanom životu daje čar. Stoga ovog Valentinova koje prigodno pada na petak imate sjajnu priliku u ljubavne planove uključiti cijeli vikend i provesti ga s osobom koju volite u nekom od najromantičnijih europskih gradova.

Putovanje u dvoje

Upravo radi svoje pristupačnosti Budimpešta ili Pariz Istoka, kako je još zovu, sjajan je izbor za vikend putovanje s voljenom osobom. Ovaj prekrasan grad posjeduje zaista posebnu energiju. Satkana od Budima i Pešte koje dijeli moćni Dunav ljupki je spoj tradicionalnog, povijesnog šarma s jedne strane te modernog i urbanog stila s druge. Ako vam je želja s voljenom osobom uživati u živopisnoj arhitekturi, bogatom noćnom životu i ukusnoj hrani, ali ste svoje planove odgađali za neka bolja vremena kada ćete raspolagati većim budžetom, ne morate više čekati. Kao odlična alternativa tu je prijevoz FlixBusom. Uz pomoć tehnologije koju nudi moguće je brzo i efikasno isplanirati putovanje kojim ćete uštedjeti i novac i vrijeme, a da se pritom ne morate odreći udobnosti. FlixBus zeleni autobusi, opremljeni udobnim sjedalima, besplatnim internetom, električnim utičnicama i toaletom omogućuju ugodno putovanje, a vama ostavljaju da vrijeme vožnje u potpunosti posvetite osobi s kojom putujete.

Romantične šetnje s romantičnim pogledom

Dojmljiva arhitektura i lijepi krajolici Budimpešte savršena su kulisa za romantične priče. Šetnja Andrássy avenijom koja povezuje Elizabetin trg s Gradskim parkom ostavit će vas bez daha, dok otvoreni prostor Trga heroja možete iskoristiti za zajedničko fotografiranje. U istoj ulici, na krovu najviše zgrade s koje puca pogled na cijeli grad posjetite 360 Bar Igloo Garden. Unutar prozirne grijane kupole možete razmijeniti dojmove te se okrijepiti uz piće i brunch (spoj ukusnog doručka i ručka). Za dodatnu dozu romantike iz Pešte pređite Lančanim mostom do Budima. Osvijetljen cijelom svojom duljinom posebno je impresivan u večernjim satima kad se zrcali na površini Dunava. Most je moguće doživjeti i tijekom vožnje brodom pa ako želite začiniti razgledavanje Budimpešte, odvažite se na romantično krstarenje Dunavom.

Noćni život Budimpešta je poznata i po bogatom noćnom životu. Szimpla Kert poznati je bar specifičan po svom izgledu. Smješten u ulici Kazinczy u centru Budimpešte

Komentari
Podijeli

Comments are closed.