Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Hip hoperi objašnjavaju osnove cliff divinga

0

Stari most u Mostaru će po četvrti put dočekati najbolje svjetske skakače i skakačice u vodu 7. i 8. septembra s početkom u 12 sati. Kao i prošle godine, organizovana je posebna linija talgo vozom koja će na dan takmičenja prevoziti gledaoce iz Sarajeva u Mostar i nazad.

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva na Starom mostu sve je bliže, a dok se čeka subota 8. septembra i novi spektakl, Stihomir i Gagara iz hip hop grupe Helem Nejse ovih dana u Mostaru prate dešavanja u sklopu Red Bull Cliff Diving takmičenja, kada će 14 najboljih svjetskih skakača i 10 skakačica ponovo demonstrirati svoje nevjerovatno umijeće na Starom mostu, javili su se novim videom.

Na jako zanimljiv način su objasnili osnovne činjenice o cliff divingu, te prenijeli poruke skakača koji jedva čekaju takmičenje na Starom mostu.

Na slikovit način su dočarali koliko je ovaj sport zahtjevan, ali i opasan, a objašnjene su i osnovne činjenice o Red Bull Cliff Divingu: uobičajena visina skakaonice iznosi 27 metara, što je jednako visini osmospratnice, skakači u zraku provode manje od tri sekunde i za to vrijeme dostižu brzinu od 85 km/h, a udar o površinu vode jačine je pet G-sila.


Pored samog takmičenja, u Mostaru neće manjkati ni odlične zabave, uz brojne koncerte, klupske svirke i partyje, o čemu će više riječi biti u narednim danima.

Prije samog dolaska u Mostar, skakači i skakačice su poručili šta očekuju od stanice u Mostaru:

„Uvijek volimo biti tamo, ljudi su zaista predivni i jedva čekamo još jedno odlično takmičenje”, kaže prvi pobjednik u Mostaru, Meksikanac Jonathan Paredes, a pobjednica prvog takmičenja žena, Kanađanka Lysanne Richard, dodaje da je to bilo njeno najbolje skakačko iskustvo.

„Mostar je jedna od najzabavnijih stanica, jedna od lokacija sa najboljom atmosferom”, mišljenja je šestostruki prvak, Englez Gary Hunt.

Skakači će se u srijedu okupiti u Mostaru, gdje u četvrtak imaju prvi trening. Prve dvije serije takmičarskih skokova na rasporedu su u petak u podne, a veliko finale takmičenja zakazano je za subotu 8. septembra, takođe u 12 sati.

Stihi i Gaga su takođe pozvali gledaoce da dođu na vrijeme i zauzmu što bolja mjesta na plaži ispod mosta, jer će imati priliku da uživaju u vrhunskim prizorima.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.