Ramić: Zahvaljući stickerima i magnetima Skočko, Gremlinče, Žućo, Tupko i mnogi drugi su na sigurnom

0

Moje ime je Bojana Ramić, imam 25 godina živim, radim i studiram u Sarajevu. U priču oko spašavanja napuštenih pasa sam aktivno „upala“ prije nešto malo više od godinu dana kada sam se sa svojim momkom preselila u novo naselje. Do tada sam cijeli život hranila, vodila veterinaru, brinula se oko pasa u svom starom naselju: Alipašino polje.

Nekako još u djetinjstvu mi se urezala rečenica iz filma Šindlerova lista: „Ko spasi jedan život kao da je spasio čitav svijet“ i time smo se nekako vodili…

U mojoj porodici ljubav prema životinjama se lančano prenosi s generacije na generaciju, moji roditelji su imali pse, njihovi roditelji su imali pse. Moj pokojni deda, Affan pored toga što je bio priznati BiH slikar, je također bio veliki ljubitelj životinja i dosta pasa je spašavao iz kafilerije, plaćajući za njihove živote. Međutim kada smo se preselili na Čengić Vilu doživjeli smo jako neugodnu dobrodošlicu od strane komšija. Trn u oku smo im bili mi i naši psi, pogotovo kada su nas viđali da hranimo napuštene pse ispred zgrade. Počeli su zvati šintore i tako je naša priča počela… Moja prijateljica Nina, Deni i ja smo pokušavali te pse da spasimo na bilo koji način od svirepih ubijanja, mučenja, trovanja i bili smo primorani da ih stavimo u pansione, gdje nažalost, su već godinu dana jer mi nemamo nikakvih konekcija za udomljenje.S obzirom da su smještaj, hrana i veterinarska njega za te pse preskupi za nas kao studente, morali smo početi da radimo nešto da bi im mogli nastaviti pomagati.

Tako smo pred prvi humanitarni bazar koji je organizovan od strane aktivista iz Facebook grupe: Nahranimo zajedno naše ulične pujde u suradnji sa veterinarskom stanicom Ketty došli na ideju da možemo spojiti ugodno s korisnim. Počeli smo da printamo custom made stickere i magnete sa likom Vaših ljubimaca, ili bilo kojim motivom po Vašoj želji. Odaziv ljudi nam je dao vjetar u leđa da nastavimo s tim, ljudima se svidjelo što nam mogu poslati slike svojih ljubimaca na e-mail i sami odabrati veličinui dizajn stickera ili magneta.

Kupovinom jednog od naših proizvoda direktno pomažete našim čupavim drugarima da budu sretni i siti do svog (nadamo se) sretnog udomljenja. Zahvaljući stickerima i magnetima Skočko, Gremlinče, Žućo, Tupko, Medana, Debela, Crna, Majka i Bella su na sigurnom.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.