Prvi igrano-dokumentarni film o mentalnom zdravlju mladih u BiH

0

Kratko igrano-dokumentarni film “F41 i ja” u režiji studentskog kluba  IPI akademije.

Stres, gubitak, bolest, neuspjeh i strah su samo neki od uzroka poremećaja mentalnog zdravlja kod osoba svih životnih dobi, a naročito kod mladih osoba.

Potaknuti dešavanjima i nesretnim okolnostima ljudi u društvu, te izučavajući posljedice zanemarenog poremećaja mentalnog zdravlja, grupa tuzlanskih studenata, članova Studentskog kluba IPI Akademije, odlučila je pokrenuti projekat koji će društvu u cijelosti, a posebice mladima, približiti problem na koji mnogi zatvaraju oči.

Stoga je u nastojanju pomoći mladim osobama koje se bore sa zdravstvenim problemima mentalne prirode, u prvom redu sa anskioznosću i depresijom, i snimljen prvi kratki igrano-dokumentarni film o mentalnom zdravlju mladih, naziva „F41 i ja“.

Premijera filma “F41 i ja” biti će održana 21.06.2018.(četvrtak) u BKC-u sa početkom u 19:00h. Na premijeri će posjetioci imati priliku prisustvovati premijernoj projekciji filma, ali i poslušati savjete, te razgovarati sa eminentnim stručnjacima na polju mentalnog zdravlja.

Kolika je važnost očuvanja mentalnog zdravlja potvrđuje i veliki broj partnera na lokalnoj, regionalnoj pa čak i internacionalnoj razini, koji su se odazvali i odlučili uticati na podizanje svijesti i otklanjanje predrasuda kada se radi o mentalnom zdravlju. U sklopu projekta pokrenuta je i kampanja na društvenim mrežama “Pričaj o mentalnom zdravlju” koju su podržale mnoge organizacije, doktori i javne ličnosti.

Prvi korak u liječenju aksioznosti i depresije je prepoznavanje simptoma i zato Vas pozivamo da pogledate film i poslušate savjete stručnjaka kako biste sutra upravo Vi mogli pomoći nekome kome je pomoć potrebna i na taj način spriječiti posljedice koje su, nažalost, veoma često pogubne.

I ti možeš učiniti razliku i pomoći nekome, PRIČAJ O MENTALNOM ZDRAVLJU!

Komentari
Podijeli

Comments are closed.