Projekat: Izazovi suvremenog roditeljstva

0

Projekat: IZAZOVI SUVREMENOG RODITELJSTVA – ciklus predavanja za roditelje i staratelje

Tema: Info sesija za roditelje

Gdje u srednju školu? – sve što trebate znati o upisu u srednje škole u kantonu Sarajevo

Kada: 17.04.2019. , u terminu od 18.00- 20.00 h

Gdje: u prostorijama Udruženja Mame, na adresi Zaima Šarca 14b (Bjelave)

Gosti:
Namir Ibrahimović, direktor osnovne škole “Safvet – beg Bašagić”
Elma Selmanagić Lizde, vanredni profesor na Pedagoškom fakultetu u Sarajevu

Organizator: Udruženje Mame čiji je cilj promocija kvalitetnijeg života porodice i društva u cjelini. Udruženje je realizovali do sada nekoliko radionica pod nazivom “Izazovi suvremenog roditeljstva” koje su roditeljima nudile informacije i savjete vezano za različite probleme i nedoumice sa kojima se susreću (Utjecaj virtualnog okruženja na djecu, Problemi u učenju i kako ih prevazići). Činjenica je da kvalitet porodičnog života narušavaju i nedostatak informacija ili podrške koju dajemo djeci ali roditelji često ni sami ne znaju gdje takva saznanja mogu dobiti.
Sadržaj: Info sesija “Gdje u srednju školu?” nudi neophodne informacije, korisne savjete i dobrodošlu pomoć vezano za upis u srednje škole.

Cilj info sesije: ponuditi roditeljima potrebne informacije kako bi pomogli svojoj djeci pravovremenim i korisnim savjetima. Kreiranje platforme za komunikaciju roditelj – dijete- škola ten a taj način jasna I artikulisana uključenost roditelja u obrazovni sistem. Na sesiji roditelji će moći razgovarati sa predstavnicima struke, i dobiti saznanja koja su im potrebna ali i otkriti moguće poteškoće sa kojima će se susretati.

Info sesija je besplatna. Broj mjesta je ograničen pa vas molimo da izvršite prijavu na naš mail.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mail-a Udruženja Mame: mame.info2018@gmail.com ili direktno u Facebook eventu.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.