Preporuke: Utjecaj vjetra i hladnoće na kožu vaše bebe

0

U zimskim ali i ljetnim vremenima koža ruku, nogu, lica – posebno oko očiju ili usta, nerijetko se suši, peče, zateže i dobiva crvene mrlje.

Hladan vjetar u ovom godišnjem dobu glavni je krivac za kožne probleme djece. Poteškoće sa suhom kožom pogoršava i stalna promjena temperature: dolazak izvana u topli stan i obratno.

Imaju li sva djeca suhu kožu?

Nemaju svi ljudi isti tip kože – nečija je više a nečija manje osjetljiva na vanjske utjecaje. Mališanima kojima vjetar nanosi povrede na licu, rukama i nogama također će smetati sapuni za pranje i vlažne maramice prepune alkohola. Drugi ipak nakon korištenja takvih proizvoda na koži neće primijetiti nikakve promjene. Stoga, djecu treba kupati blagim šamponima za kosu, još blažim gelovima za tuširanje, te mazati tijelo mlijekom ili uljem za njegu osjetljive kože.

Dijete svakako namažite losionom za tijelo, koji možete koristiti i prije svakog izlaska na svježi zrak. Ne zaboravite ni na rukavice, kapu i šal, te na djetetove usnice svakako stavite i malo kreme ili losiona za usne ili ulja za tijelo…

Kako njegovati suhu kožu?

Najvažnije je kupati dijete blagim šamponom te kožu nakon kupanja mazati odgovarajućom kremom i losionom za tijelo. Ruke bebe možete prije spavanja namazati kremom, a onda mu na njih navući pamučne ili vunene rukavice (i tako ga ostaviti nekoliko sati). Isto možete učiniti i s kožom lica, pokrivajući je nakon mazanja laganom pamučnom gazom. Ako ništa od toga ne pomogne, dijete odvedite pedijatru.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.