Prednosti i mane putovanja brodom i krstarenja

0

Brod, kao i svaki drugi prijevoz, zasigurno ima svoje prednosti i mane koje naravno mogu prevagnuti u vašoj odluci kako ćete isplanirati put.

Naravno da putovanje brodom ovisi o tome gdje ste se zaputili i je li vam bitnija lokacija na koju idete ili samo putovanje brodom. Brod je idealna opcija ako niste vremenski ograničeni. Na brodu ste zasigurno opušteniji, imate puno više sadržaja koji vas mogu okupirati i ispuniti dane na najbolji mogući način.

Svaki brod dosta ulaže u zabavu, što će vam ispuniti dane na najbolji mogući način. Sve zavisi, naravno, od toga koji brod izaberete. Od toga da imate savršenu priliku doživjeti romantično putovanje uz prekrasne zalaske sunca, pa do razgledavanja i istraživanja nepoznatih pučina, plaža, fascinantnih krajolika i brojnih zanimljivih gradova, obično uz pratnju vodiča.

Međutim, putovanje brodom ima i svoje mane, a na vrhu liste su – mučnine. Ko ima problema sa mučninama i dok putuje po kopnu, na moru se neće lijepo osjećati. Oluje dodatno odmažu. Nevrijeme može da vam ograniči kretanje. Vjetar i kiša ne doprinose doživljaju savršenog odmora.

Brod može biti nezgodan kad pričamo o silnim napojnicama koje ste, zapravo, dužni da date prilikom svakog posluživanja, što može predstvaljati problem ako su vam finansije ograničene.

Putovanje koje se pamti do kraja života je svakako krstarenje. Postoje mnoge vrste krstarenja  koja odgovaraju različitim interesima i osobnim sklonostima. Luksuzna krstarenja, na primjer, nude visoku uslugu uz bogate kulturne programe. Istraživačka krstarenja nude ekspedicije na mjestima poput Antarktika, Amazona, Galapagos, i drugim egzotičnim destinacijama. Neka destinacijski usmjerena krstarenja nude mogućnosti za obilazak mnogo različitih zemalja i lučkih gradova. Druga se usredotočuju na teme kao što su zdravlje i wellness, vino, muzika, sport i finansije. Krstarenje može trajati od dva dana do četiri mjeseca.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.