Pozitivne priče: Sead Smailagić treći na svjetskom Microsoft takmičenju!

0

Na Svjetskom Microsoft Office Specialist takmičenju, koje je održano u periodu od 29.07. do 01.08. na Floridi u SAD, mladi Sead Smailagić iz Tuzle osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju iz oblasti Excel 2016.

Kao trećeplasirani takmičar Sead Smailagić je osvojio Microsoftov certifikat, koji je vrijedna referenca u daljem školovanju i radu, te 1.500 američkih dolara.

Microsoft Office Specialist Svjetsko takmičenje je globalno takmičenje koje testira vještine učesnika iz Microsoft Office Word, Excel i PowerPoint. Najbolji učenici i studenti su pozvani da predstavljaju svoje zemlje na Microsoft Office Specialist Svjetskom takmičenju, a nakon što su bili najbolji na državom takmičenju, našu državu su predstavljala tri učenika JUMS Elektrotehničke škole iz Tuzle Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić.

Na Svjetskom takmičenju, na kojem su bili predstavnici iz više od 130 zemalja, svakom učesniku je testirano znanje iz kategorije koju samu izaberu (Microsoft Word 2013, Microsoft Word 2016, Microsoft Excel 2013, Microsoft Excel 2016, Microsoft Office PowerPoint 2013, and Microsoft Office PowerPoint 2016).

Predstavnici Bosne i Hercegovine za takmičenje su se pripremali pod mentorstvom mr. Damira Kunosića, profesora  Mješovite srednje elektrotehničke škole u Tuzli, koju naši predstavnici i pohađaju.

Da bi se plasirali ona ovo priznato IT takmičenje učenici iz Tuzle su bili pretselekcijskim krugovima takmičenja bili najbolji u konkurenciji više od 300 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine prijavljenih 60 različitih škola i fakulteta.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.