Pitate se ko je Hugh Laurie kada nije dr.House?

0

Svestrani glumac, pisac, glazbenik i redatelj, najpoznatiji je po ulozi dr. Gregoryja Housea u medicinskoj drami Dr. House koja mu je donijela svjetsku popularnost.

Milioni ljudi širom svijeta uživaju u nizu epizoda koje donosi ova planetarno popularna serija, a upravo glavnog lika tumači Hugh Laurie koji je ušao u knjigu Ginisovih rekorda po plaćenosti glavne muške uloge.

Svira 5 muzičkih instrumenata i ima 2 izdata albuma 

Laurie je britanski glumac, pisac, redatelj, glazbenik i komičar koji je svoje prve korake napravio sa svojim kolegom  kroz nastupe koji su se ogledali u komediji i zabavi. Iako je većinu svog života provodio kao komičar, istovremeno je razvijao muzičku karijeru pa je tako već u šestoj godini života počeo svirati klavir, a potom i bubnjeve, gitaru, harmoniku i saksofon. Obzirom na to da je uživao u jazz & blues muzici, izdao je album blues muzike 2011. godine na njemačkom i francuskom jeziku pod nazivom “Let them talk” – “Pustite ih da pričaju”. Kroz album je sarađivao sa poznatim Tom Jones-om, kao i mnogim drugima. Dvije godine kasnije izdaje i drugi album.

Akademsko zvanje u totalnoj suprotnosti sa poslom

Laurie Hugh jeste zaista obrazovan čovjek i zapravo akademsko zvanje nije povezano sa glumom. Laurie je diplomirao na Fakultetu za Antropologiju i arheologiju, i specijalista je socijalne antropologije.

(ZdraviPortal)

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.