I peglanje košulja ima svoje tehnike

0

Košulje su važan dio garderobera svakog muškarca. Nosimo ih na posao, na sastanak, noćni izlazak ali i tokom ljetnjih mjeseci u kombinaciji sa bermudama. Vrlo je važno da košulje budu lijepo ispeglane, međutim korištenje pegle nije tako jednostavna stvar kao što se na prvi pogled čini. Potrebna je određeno vrijeme da se savlada tehnika peglanja košulja, a mi vam donosimo osnovne tehnike koje će vam pomoći da obavite posao kako treba.

Koristite funkciju prskanja vode na pegli prije samog peglanja košulje da biste omekšali tkaninu. Tokom peglanja koristite paru na pegli da biste dobili savršeno ispeglanu tkaninu. Evo nekoliko osnovnih koraka.

Kragna: Na dasku za peglanje postavite kragnu po čitavoj dužini i ne zaboravite da peglom prođete po obje strane kragne. Malo snažnije pritisnite tkaninu i nekoliko puta prođite gore-dole po površini kragne.

Manžete: Kao i u slučaju kragne, ispeglajte prvo unutrašnji dio tkanine kako biste otklonili sve nabore. Takođe, peglajte tako što ćete sa spoljnih strana ići ka unutra.

Ramenica: Ovo je najviši dio na leđima košulje. Peglajte u tehnici od spolja ka unutra a zatim okrenite košulju i ispeglajte isti dio košulje sa druge strane.

Leđa: Sad je red da se pozabavite ostatkom leđa, tako što ćete u slobodnom pokretu izravnati sve nabore.

Prednji dio: Prvo ispeglajte lajsnu sa dugmadima tako što ćete prije svega koristiti vrh pegle. Zatim ispeglajte ostatak prednjeg dijela.

Rukavi: Vodite računa da tkanina sa obje strane bude lijepo složena. Ispeglajte obje strane rukava vrlo detaljno, vodeći računa o svim detaljima, od vrha rukava do manžeta.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.