Ovo su savjeti koji će vam popraviti raspoloženje!

0
Mnogi ljudi ostanu zarobljeni u bujici negativnih misli i iskustava što ih zaustavlja u životnom napretku.

 Ovo su savjeti koji će vam zaokupiti misli i dopustiti vam da sagledate život puno objektivnije i pozitivnije:

  1. Pronađite CD-e s omiljenim starim pjesmama i vratite trenutke koji u vama pobuđuju sretne misli.
  2. Zapišite svoje osjećaje. Tako ćete bolje razlučiti odakle dolaze vaše negativne emocije. Zatim zapišite šta će vam pomoći da se osjećate bolje i krenite u realizaciju.
  3. Ponovo proživite dan u kojem ste se osjećali sjajno. Šta ste nosili? Šta ste jeli? S kim ste razgovarali? Gdje ste bili? Pozitivna sjećanja će izbrisati negativne i tmurne misli.
  4. Pjevajte! Pjevajte u kući, u autu ili na poslu (ako vam kolege to dopuštaju). Pjevanje je poput oslobađanje energije i podiže raspoloženje u trenu.
  5. Skuhajte zdravo jelo. Potrebno je odvojiti samo nekoliko trenutaka za pripremu zdravog i ukusnog obroka koji će vas razbuditi i napuniti hranjivim tvarima. Osjećat ćete se življe i pozitivnije!
  6. Rasplačite se! Plakanje pomaže u oslobađanju negativnih emocija i dopušta tijelu i emocijama da zacijele prirodnim putem.
  7. Prošetajte. Bilo koja fizička aktivnost u kombinaciji sa svježim zrakom, razbistrava misli i potiče cirkulaciju. Dovoljno je prošetati 20 do 30 minuta laganim tempom i vidjet ćete da će se vaše raspoloženje odmah popraviti!
  8. Pogledajte smiješne videozapise na društvenim mrežama, film ili pročitajte omiljenu knjigu!
  9. Nazovite dragog prijatelja ili izađite s društvom na piće. Razgovor i zbijanje šala s prijateljima, zaista mogu najbrže popraviti naše raspoloženje!
  10. Očistite svoje okruženje. Bilo da se radi o radnom stolu ili vlastitom domu, čišćenje će pomoći da se osjećate produktivnije i zdravije.

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.