Ostanite dama uz ove manire koji drugima itekako znače

0

Za svaku ženu maniri su jako važni posebno ako se radi o razgovoru za posao, upoznavanju roditelja svog partnera ili bilo gdje drugo gdje želite ostaviti odličan utisak.

Ovo su neki od manira bitnih kako biste ostavili dobar utisak:

Pružanje ruke

Kad god upoznajete nekoga, jedan od obaveznih manira jeste da pružite ruku da se pozdravite sa nekim. Ovo je najbolji način da u isto vrijeme izgledate privlačno, ljubazno i profesionalno. Nemojte tresti nečiju ruku, ali ipak napravite mali, ljubazni stisak ruke. Ovo ruši prepreke kada prvi put upoznajete nekoga.

Prekidanje drugih

Manir koji je bitan bilo gdje i bilo s kim da ste, jeste ne prekidati druge. Prekidanje drugih može izgledati nepristojno, uvredljivo i može čak učiniti da ljudi oklijevaju da sljedeći put razgovaraju sa vama.

Slanje zahvalnica

Ovaj mali znak pažnje je jako cijenjen. Bilo da se radi o večeri sa nečijim roditeljima, sa potencijalnim poslodavcem, sa klijentom, budite sigurne da pošaljete zahvalnicu ( običnu poruku gdje ćete reći „Hvala“ )poslije toga. Čak iako im samo zahvaljujete na njihovom vremenu i društvu, ljudima je drago kada im se zahvalite.

Žvakaća guma

Volimo žvakaće gume, ali trebamo ih se riješiti prije nekih svečanih prilika, ili bilo kad kad se želimo lijep ponašati. Žvakaću gumu mnogi smatraju nemarnom, nepristojnom i mogu odvraćati pažnju sa bitnih stvari.

Pretjerivanje u alkoholu

Ako ste na zabavi i imate dovoljno godina da možete legalno piti, potrudite se da ne pretjerate. Ako popijete koju čašicu više, ne samo da ćete izgledati nepristojno i nedolično, takođe može uništiti vaš ugled i profesionalnost.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.