Održana druga zabavno-interaktivna radionica „Bolnica za plišane medvjediće“

0

Prvačići uspješno izliječili sve plišane medvjediće!

U organizaciji marketing agencije „Republic“, Predškolske ustanove „Ću-Ću“ i Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini „BoHeMSA“, održana je druga edukativno-zabavna radionica „Bolnica za plišane medvjediće“. Tako su prvačići iz Kantona Sarajevo imali priliku liječiti svoje medvjediće sa pravim doktorima. I to veoma uspješno.

Kako bi djecu educirali o važnosti medicinskog pregleda, te ih oslobodili straha od doktora, agencija “Republic”, sa svojim partnerima Predškolskom ustanovom Ću-Ću i Udruženjem studenata medicine u Bosni i Hercegovini „BoHeMSA“, pokrenuli su interaktivne radionice „Bolnica za plišane medvjediće“ za djecu uzrasta od 4 do 8 godina. Radionice su zamišljene tako da se djeca kroz igru i puno zabave educiraju o važnosti doktorskog pregleda, lične higijene i preventive, te upoznaju s doktorskim instrumentima.

Na kraju radionice, na radost svih mališana, svako od njih je na poklon dobio doktorske setove za djecu, plišane medvjediće i brojne slastice od prijatelja projekta kompanije dm drogerie markt, Raiffeisen banke, Podravke (Lino), Poliklinike Altrium, DNA Plus i kompanije KIB.

Organizatori procjenjuju da će radionice, koje će se održavati do kraja tekuće godine u Kantonu Sarajevo, svakog zadnjeg vikenda u mjesecu, pohađati preko 100 djece.

 

 

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.