Saturday, June 25

Odlični bh. gitarista Mustafa Behmen objavio singl “Katarza”: Tonovima iz moje duše pokušao sam dočarati preobraženje čovjeka

0

Jedan od najboljih bh. gitarista Mustafa Mujo Behmen posljednjih mjeseci intenzivno radi na albumu instrumentalne muzike, koji je najavio singlom „Katarza“.

Pored Behmena u spotu za ovu kompoziciju se pojavljuju Muhamed Pašić, Nihad Tešić i Dinko Šimunović koji je svirao bass gitare.

– Neko ranije, neko kasnije spozna da bi trebao ispraviti neke greške u životu i zauzeti pravilniji kurs. To se može desiti na polju vjere, ljubavi, odnosa u porodici… Katarza (osvješćenje) je poželjna i pozitivna stvar koja se desi pa osoba stane pred ogledalo i kaže “od danas ću ovako”. Tonovima iz moje duše sam pokušao dočarati to preobraženje – kaže Mujo Behmen koji dodaje da je za ton i miksanje bio zadužen Nijaz Kurtalić.

Na CD-u, koji bi se trebao do kraja godine pojaviti pod markicom Muzičke produkcije BHRT-a, bit će devet kompozicija.

– U pitanju je akustična varijanta etno muzike pomiješana sa flamencom i jazz harmonijom. Do sada sam uradio pet pjesama, a ostale su još četiri – dodaje jedan od najboljih bh. gitarista.

Mustafa Behmen je poznati gitarista, aranžer i studijski muzičar. Rođen je u Sarajevu 14. juna 1973. godine. Član je orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, a u dosadašnjoj karijeri sarađivao je sa brojnim poznatim pjevačima, od Dine Merlina, Halida Bešlića, Mladena Vojičića Tife, Hanke Paldum… Osam godina je bio i član “Mostar Sevdah Reuniona” sa kojim je snimio tri albuma.

Komentari
Share.

Comments are closed.