Objavljen program VI “Dana kvaliteta u zdravstvu u FBiH”

0

U Sarajevu će se 20. i 21.12.2018. godine u organizaciji Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) održati šesta po redu manifestacije Dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH za koje je objavljen i finalni program koji možete naći OVDJE.

Ovogodišnje Dane kvaliteta  koji se održavaju pod nazivom „BiH u Europskoj uniji: Kvalitetom u društvu najboljih“otvara promocija brošure „Priče iz centra“ koja sadrži reportaže iz centara za mentalno zdravlje širom FBiH i prikazuje njihov rad kroz životne priče korisnica i korisnika, voditelja i osoblja centara i njihov zajednički nesebični doprinos.

Šesti stručni seminar za koordinatore i ovlaštene ocjenjivače kvaliteta, zdravstvene menadžere, zdravstvene djelatnike i pacijente nastavlja Okruglim stolom “Stimulativno finansiranje zdravstvene zaštite”, te obukom za koordinatore i ovlaštene ocjenjivače kvaliteta.

Drugog dana manifestacije biće predstavljen bogat Pregled aktivnosti AKAZ-a za 2018., projekti SDC-a u BiH, anketa u domu zdravlja o sigurnosti pacijenata u FBiH, a biće predstavljene i aktivnosti vezane za pokretanje Krovnog udruženja pacijenata u BiH.

Manifestacija završava dodjelom AKAZ-ovih priznanja i zahvalnica, među kojima po prvi put i kolegijalnog priznanja za izvrsnost za koje možete glasati do 16. decembra.

Više o ovogodišnjim “Danima kvaliteta” i načinu prijave možete naći OVDJE.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.