Novi trend koji osvaja svijet: Jeste li probali tekući Cheesecake?

0

Kažu kako ne treba ocjenjivati hranu prema njenom nazivu ali čaj sa sirom zaista ne zvuči obećavajuće. Ipak, naigai cha prvo je osvojio Aziju pa SAD, a sada je  stigao i u London.

Trend ispijanja neobičnog čaja stiže iz Kine, gdje klinci luduju za ledenim pićem s čvrstom pjenom, čiji bi se okus mogao opisati kao lagano posoljena krema od mascarponea ili tekući cheesecake.

U Guangzhou se počeo pripremati prije tri godine. Većinom se koristi kremasti sir, ali hrabri dodaju i malo gaude kako bi se dobila kiselkastija nota. Iako biste možda najradije promiješali kremu s čajem, to je strogo zabranjeno. Za taj mekani oblak sira ne koristi se slamka.

Potrebno je lagano nagnuti čašu za 40 stepeni i otpiti gutljaj koji sadržava po malo pjene i ledenog čaja. Važno je i piti brzo jer kad se pjena jednom pomiješa, čaj više nije ukusan.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.