Nježna strana londonskog diva: Još uvijek živi s mamom, a slab je na svog sina!

0

Čovjek dana u Velikoj Britaniji, ali i cijelom svijetu, danas je mladi bokser Anthony Joshua. U brutalnom meču sinoć je Joshua nakon jedanaest rundi porazio legendarnog Vladimira Klička. Meč je na Wembleyju pratilo 90 hiljada ljudi. Prepuni Wembley nosio je omiljenog Joshuu do pobjede, a on im se nakon meča svima zahvalio. Omiljen je među ljudima Joshua, a najviše zahvaljujući svojoj prizemnosti.

Londonski div

Iako zarađuje veliki novac, Joshua i dalje živi u svom stanu s majkom Yetom Odusanyjom. Skromni mladić tvrdi da na taj način ima stabilnosti. Majka ga drži prizemljenim, a kompjuterske igrice ga opuštaju kad nije na treninzima, piše Mirror. Upravo taj magazin donio je tekst o mekšoj strani 27-godišnjeg borca uoči sinoćnje borbe na Wembleyju. Tako su otkrili i da Anthony veliku podršku ima od svog sina, 16-mjesečnog Josepha, te djevojke Nicole Osbourne.

Inače Nicole Osbourne je učiteljica plesa, a s Joshuom ima turbulentnu vezu tokom koje su često prekidali i mirili se. Iako se ne razmeće novcem pretjerano, na sina je Joshua slab pa dječak već sad nosi dizajnersku odjeću. On sam vozi luksuzan automobil, ali pazi da ne zapostavi i one koji su ga doveli do uspjeha. Tako je svom prvom treneru poklonio automobil. Iako ga opisuju kao gospodina, imao je omanji gaf u mladosti.

Priveden je zbog prebrze vožnje i posjedovanja kanabisa pa je nakratko bio i suspendrian. Dogodilo se to 2011., a odradio je nakon toga 100 sati društveno korisnog rada. Posvetio se kasnije sportu u potpunosti, a svoju ekipu – menadžera, promotora, trenera, glasnogovornika…- njih naziva svojom porodicom. I upravo uz tu porodicu popeo se na tron svjetskog boksa.

(Showbuzz)

Komentari
Podijeli

Comments are closed.