NE BACAJTE PREZRELO VOĆE: Napravite sirup koji će vas osvježiti na +30

0

Breskve, maline, kupine, borovnice, šljive… Ljeto je vrijeme kada možemo uživati u različitom svježem voću, no, zbog velikih vrućina, ono često brzo počne i propadati.

Ricotta-Pancake-11 Stoga se nameće logično pitanje šta učiniti s prezrelim voćem koje više nije u najboljem stanju? Odgovor jednostavan – napravite sirup!

Dakle, osim što  ga možete pomiješati s vodom i popiti, sirup možete koristiti i kao preljev na desertima poput palačinki ili vafla. Osnova jednostavnog voćnog sirupa su voda i šećer. Za postupak je potrebno oko pola sata, a tačnog recepta nema jer voće, a i omjere prilagođavate po želji.

 

1. Za početak zagrijete jednaku količinu vode i šećera (ili manje šećera, ako ne volite jako slatko te više, ako želite da vam bude slađe).

2. Pripremite voće. Ovisno o tome kakvo voće koristite, očistite ga od košpica, ogulite koru…

3. Kada voda provri i smanjite temperaturu, ubacite voće u vodu i šećer.

4. Miješajte dok smjesa ne postane ljepljiva, sirupasta.

5. Ako želite rjeđi sirup, procijedite ga, a ako ste zadovoljni gustoćom, ostavite kako je.

Ukoliko želite zdraviju varijantu, umjesto šećera možete koristiti javorov sirup, a ako se želite poigrati okusima, u mješavinu možete ubaciti i malo mente.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.