Nagrada Uefine Fondacije za djecu uručena školi fudbala Respekt

0

UEFA Fondacija za djecu (UEFA Foundation for Children) je poseban program namijenjen podržavanju inicijativa i projekata koji kroz sport pomažu djeci širom Evrope i svijeta da se integrišu u društvo.

Na prijedlog Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, Upravni odbor Uefine Fondacije za djecu na čelu s predsjednikom Aleksandrom Čeferinom odlučio je da među nagrađenima bude i Škola fudbala „Respekt“, koja je uz saradnju sa NS/FS BiH u proteklom periodu organizovala više fudbalskih aktivnosti za dječake i djevojčice.

Za nagradu i daljnju podršku svim aktivnostima i projektima, UEFA Fondacija za djecu donirala je o 50.000 eura Školi fudbala „Respekt“.

„UEFA Children Award je najprestižnija nagrada kada je u pitanju ono što mi radimo, a biće nam i dodatni motiv i snaga za naše buduće aktivnosti.

Zahvaljujemo se NS/FS BiH što su nas predložili i što podržavaju naš rad koji promovira univerzalne sportske vrijednosti u okviru kojih sa posebnom pažnjom brinemo o najosjetljivijem i najvažnijem segmentu društva-djeci.“ Izjavio je osnivač i direktor škole Emir Hujdur kada mu je generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković juče uručio nagradu.

Na sastanku koji je tom prilikom održan, Baković i njegovi saradnici direktori sektora za administraciju i sport Adnan Džemidžić i Elmir Pilav naglasili su da će rukovodstvo Saveza i dalje pružati podršku projektima koji za cilj imaju brigu o djeci, njihovoj dobrobiti, uključenosti u društvo, te da je dužnost i obaveza NS/FS BiH učestvovati u društveno odgovornim projektima.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.