MUP KS izdao preporuke građanima u povodu održavanja EYOF-a

0

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavještava javnost, da je povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala za mlade EYOF 2019 preduzela niz mjera i radnji kako bi ova manifestacija sa sigurnosnog aspekta protekla bez problema.

Policijski komesar formirao je Štab akcije EYOF 2019, koji preduzima mjere i radnje iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te je sačinjen Operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja, na svim takmičarskim mjestima (borilišta planine Bjelašnica i Igman, dvorane Zetra i Skenderija, Olimpijsko selo – smještaj učesnika hoteli “Hills” i  “Hollywood”, medija press centar hotel “Terme”, ceremonija otvaranja Festivala Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”).

Evropski omladinski olimpijski festival održat će se od 09.02. do 16.02.2019. godine.

Kako je već javnost upoznata, 10. 02. 2019.godine na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, održat će se Svečana ceremonija otvaranja EYOF-a, gdje će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzeti mjera osiguranja navedenog javnog skupa. Dan ranije, 09. 02. 2019. godine u 13 sati, kreće svečani defile vozila svih učesnika u organizaciji EYOF 2019, sa parking prostora Energoinvesta, općina Ilidža i ide kroz grad do Zetre.

U sklopu planskih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo, bit će pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, kako u uniformi, tako i u civilnim odijelima. Organizatorima javnog okupljanja od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo je data saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja. U vezi s tim, organizatori  javnog okupljanja su obavezani upoznati  javnost o izmjeni režima saobraćaja.

U okviru sigurnosnih mjera Uprava policije provodi kampanju “Sigurnost turista”, kojom je obuhvaćena populacija koja će učestvovati u EYOF-u 2019.

-Apelujemo na građane, da svojim ponašanjem daju doprinos, da ova manifestacija protekne u sigurnom ambijentu kako bi na najbolji način prezentovali Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu – saopćili su iz MUP-a KS.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.