Mladi iz Kiseljaka predstavljali BiH na prvenstvu u Italiji

0

Tokom vikenda u Italiji je održano regionalno prvenstvo u pružanju prve pomoći za timove iz regije Lombardia na kojem su kao gostujući tim učestvovali i mladi iz Bosne i Hercegovine.

Mladi iz Kiseljaka kao pobjednička ekipa prve pomoći sa 21. Federalnog takmičenja u pružanju prve pomoći koje je organizovao Crveni križ Federacije BiH u Mostaru osvojili su kao nagradu učešće na pomenutoj manifestaciji u Italiji.

Mladi kiseljačani pokazali su dobro znanje iz ovog programa i imali priliku unaprijediti svoje umijeće i tehnike iz pružanja prve pomoći. Ovime se nastavlja dobra saradnja između Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog križa Gallarate iz Italije.

“Naši domaćini – Crveni križ Gallarate su se zaista potrudili da nas ugoste, za cijelu ekipu ovo je bilo novo iskustvo. Na samom otvaranju takmičenja bila je organizirana povorka u kojoj smo nosili zastavu BiH i svi su nas građani s osmijehom pozdravljali. Bilo je zadovoljstvo predstavljati našu državu na ovakvom dobro organiziranom događaju.” – ističe za Zdravi portal Zerins Smajlović, sekretar Crvenog križa općine Kiseljak.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.