Mladi Crvenog križa FBiH okupljeni zajedno na Konferenciji mladih i edukacijama

0

Mladi volonteri – predstavnici mladih organizacija Crvenog križa u strukturi Crvenog križa Federacije BiH okupili su se na četverodnevnoj edukaciji lidera mladih i Izvještajnoj Konferenciji mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Edukacija i Konferencija se održala u Ilijašu i okupila je veliki broj mladih ljudi koji su lideri svojih vršnjaka u lokalnim zajednicama. Kroz edukativni program mladi su imali priliku nadograditi svoje znanje iz raznih oblasti kao što su PR, pisanje projekata, diseminacija o Crvenom križu, Reproduktivnom zdravlju, te upravljanju društvenim mrežama.

“Crveni križ Federacija BiH kontinuirano podržava razvoj mladih volontera čestim edukacijama i stručnim radionicama, a u cilju osnaživanja mreže mladih volontera i samim tim rada naše organizacije” – ističe Jasmin Nikšić, koordinator za mlade u Crvenom križu Federacije BiH.

U okviru edukativnog programa mladi su održali i Izvještajnu Konferenciju mladih i tom prilikom usvojili izvještaj o radu mladih, te donijeli plan rada za narednu godinu.

“Mladi su sastavni dio naše organizacije. Vrlo često su upravo mladi ti koji iznesu većinu programskih aktivnosti i zbog toga imaju posebno mjesto u strukturi Crvenog križa. Plan koji smo donijeli za narednu godinu je dosta inovativan i vjerujem da ćemo zajedno uspjeti realizirati sve zacrtane ciljeve.” – navodi Muamer Đedović, predsjednik mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.