Kukuruza – uvijek dobro dođe u zimske dane

0

Priprema prave starinske kukuruze zahtijeva malo duže vremena. Obično se zamijesi naveče, stoji cijelu noć, a peče ujutro na laganoj vatri.

Odlična je za hladne zimske dane i uz jela od kiselog kupusa.

Ukus kukuruze uveliko zavisi i od vrste brašna, odnosno vrste kukuruza i načina na koji je kukuruz samljeven.

Potrebni sastojci:
  • 2 veće šolje (ili čaša od jogurta) kukuruznog brašna
  • 1 veća šolja (čaša od jogurta) bijelog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 manja šolja (za kafu) ulja
  • 2 supene kašike šećera
  • 1 – 1, 5 velike šolje vode (voda se sipa po potrebi da tijesto bude mekano)

Sve sastojke zamijesiti u mekano tijesto, te usuti u podmazanu šerpu i peči dok se ne dobije kora rumene boje.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.