KALIOPI: Ne postoji recept za uspjeh, ali postoji nešto drugo – Ljubav i Vjera

0

U želji da našoj publici približimo dio pozitivne atmosfere kojom zrači Kaliopi na izrazito zadovoljstvo upravo smo sa njom i razgovarali.

Kaliopi je nedavno izdala i novu pjesmu „Presuda“ koju prati i video spot. Pjesma “Presuda” je kompletno autorsko djelo njenog kompozitora, tekstopisca i producenta Romea Grilla.

„ U ovoj pjesmi uživala sam u svakom tonu, u svakom slovu i riječi. ”Presuda“ je tužno ljubavna pjesma… A ja sam otkrila da ponekad i tužne ljubavi mogu biti lijepe. Duboko vjerujem da će je publika zavoljeti, a možda se i poneko pronađe u njoj. Hvala Romeu Grillu što je i ovaj put majstorski i vješto dotakao moje srce i dušu, i što me čini besmrtnom. Presretna sam što ću premijerno otpjevati PRESUDU uživo na mom koncertu 23.11. u Sava Centru u Beogradu.” – ističe Kaliopi.

Pjesma je premijerno emitovana na Kaliopi Youtube kanalu i njenim društvenim mrežama, a prati je zanimljiv video spot za čiju realizaciju je bila zadužena ekipa NN Media.

Pored „Presude“ Kaliopi nam je otkrila i čime se trenutno zanima, podijelila je svoja iskustva, te neke detalje iz života.

ZdraviPortal: Gdje je Kaliopi danas, šta radite, čime se bavite, spremate li možda neki novi album, singl…?
 • Uvijek tu, među svojima, radim i svakako, radujem se svakom novom koncertu, pjesmi! 😊 Prošlog mjeseca sa Romeom smo bili zaista vrijedni i kreativni. 5-og novembra izlazi Novi singl sa video spotom! Ja se pjesmi jako radujem i jedva čekam da vidim izraz lica svoje publike, dok bude slušala pjesmu po prvi put! 😊
ZdraviPortal: Kojeg nastupa se rado sjećate? Gdje ste najbolje dočekani – gdje vas je publika najbolje prihvatila?
 • Ha! Ne bježim od ovog pitanja, već mu se radujem! Ja sam jako sretna žena što eto i nakon toliko dugih godina, moju publika svugdje povezuje jedna ista nit, ista emocija . Svugdje sam dočekana s ljubavlju i radošću, kao i velikim zagrljajem,kad samnom zapjevaju u jedan glas. E da, jedina je razlika što su negdje stidljiviji, negdje manje, aliu biti svi su predivni domaćini i ne sakrivaju svoju ljubav! 😊
autor Kristijan Teodorov

autor Kristijan Teodorov

ZdraviPortal: O vašim glasovnim sposobnostim nema smisla govoriti, ali ono što nas zanima je kako je sve počelo, jeste li oduvijek tako, najblaže rečeno – moćno pjevali?
 • Moj glas je dar koji mi je dat da ga dijelim sa drugima, a ne kruna na glavi. Najprije pjeva moje srce, a onda pustim glas… To je nešto čime se čovjek rodi, a ostalo je rad. Rad na sebi, učenje od najboljih… Sve do dan danas…
ZdraviPortal: Je li istina da je profesor pjevanja kada je čuo kako pričate mislio da ne možete pjevati?
 • Pa , da…😊 To je bilo u Srednjoj muzičkoj skoli… A nije ni čudo! Do dan danas moj način govora nema dodirnih tački sa mojim pjevanjem. Jedino što sam tada bila još uvijek djete, pa je to njima bilo čudno.😊
ZdraviPortal: Znamo da ste i pisac, i kompozitor, kako nastaju vaše pjesme?
 • autor Kristijan Teodorov

  autor Kristijan Teodorov

  Iz duše… Nekad me pjesme probude iz sna, a nekad me sam život gurne u njima… Ali ipak, nekako mi je najdraže kad radim sa Romeom Grillom. Volim kad me iznenadi, isprovocira. Ipak to je proces koji sama sa sobom ne mogu ostvariti. A on je autor koji veoma dobro poznaje i mene i publiku. Tako su i nastali najveći hitovi koje sam otpjevala… Romeo i ja smo tandem kome prije svega publika vjeruje.

ZdraviPortal: Pišete li za druge, da li Vam se dešavalo da napišete pjesmu za nekog drugog, a da vam se onda toliko svidi da je zadržite za sebe?
 • Ne, naprotiv. Postoje pjesme koje sam napisala za sebe, al sam ih nesebično prepustila drugima. A postoje i takve koje sam specijalno radila za druge.
ZdraviPortal: Kako je bilo nastupati na Euroviziji?
 • Poseban je to osjećaj! 😊 2012-te sa “Crno i Belo”zapisali smo stranice u muzičkoj povijesti, kada je pjesma postala jedna od najslušanijih Worldwide, otpjevana na maternjem jeziku. A 2016. sa pjesmom “Dona” upisali se na stranicama najizdržljivijih ljudi, koliko su nas neuobičajene stvari i “iznenađenja” čekali u Stokholmu… Bila je to neka čudna Evrovizija… Ali “Dona” živi i pjeva se! Obje pjesme imaju svoje “ čuvare”.. 😊
ZdraviPortal: Imate li neostvarenih želja, ima li neko s kim bi voljeli snimiti pjesmu, a niste?
 • Iskreno, najveća neostvarena želja mi je da naučim da umijesim burek! 😂
ZdraviPortal: Gledali smo i vaš video kad ste slušali mladu Džejlu Ramović, niste skrivali oduševljenje, a nije ni ona nakon što ste zajedno zapjevale… traže li mladi pomoć od Vas, kako reagirate kada vidite mlade ljude koji tako dobro pjevaju?
 • Džejla je kao mjesec Bosanskog neba! 😊 Talentovana, pametna i izuzetno dobro odgojena djevojka. Jako je važno kakve će pjesme pjevati i kakve će ljude imati oko sebe kao mentore i producente. I to ne važi samo za nju, već i za svu ostalu djecu koja se pojave na talent show-ma, oduševe nas i onda se pitamo “gdje su?!” Iako je moja karijera izuzetno aktivna, ja ozbiljno razmišljam o mojoj ulozi mentora i kreatora neke nove budućnosti tih talenata u sklopu moje produkcijske kuće. Naravno, to bih radila samo ukoliko se na to nahvati i Romeo Grill, jer vjerujem u njegove sposobnosti i razmišljamo identično.
ZdraviPortal: Imate li poruku za nadolazeće generacije, postoji li recept za uspjeh?
 • Ne postoji recept za uspjeh, ali postoji nešto drugo – Ljubav i Vjera.

 

(ZdraviPortal, fotografije: Kristijan Teodorov)

Komentari
Podijeli

Comments are closed.