Kako Mjesec i Mjesečeve mijene utiču na nas?

0

Bez obzira koliko vjerujemo ili ne da mjesečeve mijene utiču na naše raspoloženje, to je ipak istina. Ukoliko što prije počnemo da ih pratimo lakše ćemo naučiti kako da živimo u skladu sa njima.

U razdoblju od mjesec dana, Mjesec prolazi kroz četiri osnovne faze ili mijene – mladi mjesec, prva četvrtina, pun mjesec i zadnja četvrtina, pri čemu svaka Mjesečeva mijena traje 7 dana.

Mjesečevu fazu je veoma lako prepoznati – dovoljno je upamtiti da u vrijeme rasta Mjesec liči slovu D (“dobija” na masi) a u vrijeme opadanja, slovu G (“gubi” na masi).

Razdoblje rasta Mjeseca može se uporediti sa laganim dubokim udisajem, a  razdoblje njegovog opadanja sa polaganim izdisajem.

Faze rasta Mjeseca (razdoblje od 14-15 dana od pojave mladog Mjeseca, preko prve četvrtine do punog Mjeseca), najbolje je iskoristiti za planiranje i početak svih projekata, takođe i za ostavljanje nezdravih navika te čišćenje organizma.

To je razdoblje kada se u skladu sa biološkim ritmom postupno punimo energijom, i sve šta u to vrijeme preduzmemo, imaće veće šanse za uspjeh.

Budući da se mladi Mjesec usko vezuje uz početke i povećanje svijesti, uz pomoć tablice Mjesečevih mijena ustanovite kada nastupa mlad Mjesec, i to je dan kada biste trebali započeti sa akcijom od koje u perspektivi očekujete pozitivan ishod.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.