Još jedna pozitivna priča i davanje krvi na Burch Univerzitetu

0

Povodom obilježavanja sedmice/tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca volonteri Crvenog križa općine Ilidža organizovali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi u saradnji sa studentima i osobljem Internacionalnog Burch univerziteta te Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH. 

Studenti i osoblje ovog univerziteta su se po ko zna koji put odazvali humanom činu i na taj način darovali krv koja je od neprocjenjive vrijednosti. Ova akcija je posebno značajna jer dolaze topliji dani zajedno sa ljetnim raspustom i godišnjim odmorima kao i mjesec posta Ramazan te je bitno da se blagovremeno prikupe dovoljne zalihe krvi. 

Pored dobrovoljnog darivanja krvi, volonteri su distibuirali markice u zamjenu za dobrovoljni prilog te upoznali studente sa aktivnostima Crvenog križa kao i načinu učestvovanja u različitim akcijama.

”Neopisivo mi je drago što su studenti prepoznali misiju Crvenog križa te nas podržavaju na razne načine, počevši od volontiranja, širenja naše ideje o humanosti, te učestvovanju u mnogobrojnim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koje je zasigurno i najvažnije. Kupovinom markica su također doprinijeli pomaganju onima koji su socijalno ugroženi i kojima je naša pomoć prijeko potrebna”- kazala je Fatima Kovačević, studentica Burč univerziteta i organizatorica mnogobrojnih akcija.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.