Jelena Jugović T. uživa u modi i trudnoći: U Istanbulu ima mjesta za JJ by S&M design

0
Model, voditeljica, glumica, dizajnerica, zaštitno lice branda – sve to je naša karizmatična Jelena Jugović Tuncel. Prije nekoliko godina svoju adresu zamijenila je za onu u Turskoj, gdje nas uspješno predstavlja. Upravo to su razlozi zbog kojih je ekipa Zdravog portala razgovarala sa Jelenom.
1. U najmanju ruku ste svestrana osoba, ipak sva ta zanimanja kojim ste se bavili – i bavite još uvijek, nekako su povezana – u čemu ste najviše uživali?

Hvala ako me tako vidite. ? Najvise uživam u modi, jer tu mogu naviše da iskažem svoju kreativnost. Mada volim modeling glumu i televizijski posao podjednako. Ali za sada neka bude na prvom mjestu moda i dizajn.

23314092_10214629805407984_487096908_o 2. Znamo i da ste zaštitno lice poznatog bh. branda JJ by S&M design Collection, odnosno, da ste Vi i Samra Menzilović Ćatić (poznata bh. dizajnerica) zapravo partnerice u stvaranju ovog branda – kako funkcionišete kao tim? Kako se slažu dvije tako lijepe žene? Čini se da ste razbile predrasude o ženskoj ljubomori?

Moja Draga Samra me je i uvela u svijet dizajna. Njeno dugogodišnje iskustvo i nesebično prenošenje znanja me je uvelo u cijelu ovu našu priču i veoma sam joj zahvalna na tome. Samra i ja pored što smo ostvarile odličnu saradnju i sagradile naš brend JJ by S&M koji polako, ali sigurno pored BiH ostvaruje odlične rezultate i u Turskoj, njegujemo i naše dugogodišnje prijateljstvo koje stavljam ispred svega. U većini slučajeva se slažemo oko dosta stvari kad je naš brend u pitanju. Mada se zna desiti da smo i različitih mišljenja, onda sjednemo nadjemo kompromis i odlučimo sta je najbolje. Kad su dvije ličnosti kompletne, samouvijerene nema mijesta sujeti i ljubomori. Tako da što se tiče ljubomore nemamo nikakvih problema.
3. Vaš brand je prepoznatljiv među poslovnim ženama koje vole unikatan dizajn – i same ste takve – koliko je teško živjeti takav život?

Mi volimo da budemo drugačije, tako i naše kolekcije iskaču iz stereotipa kako bi svaka žena mogla da pronađe sebe i pokaže svoju kreativnu stranu i jačinu karaktera.

jelena jugovic4. Vaša adresa stanovanja posljednjih godina je prelijepi Istanbul, čija se modna scena, a ni život, vjerovatno ne mogu ni porediti sa onim u BiH – ali možete li nam, ipak, pokušati napraviti neku komparaciju?

Istanbul je zaista prelijepa mega metropola, gdje svaki kutak ovog grada može da posluži kao kreativna ideja, inspiracija. Što se tiče modne scene, zaista je bogata iz razloga što je Istanbul centar tekstilne industrije i poveznica Azije i Evrope. Mada, mi kao jedna mala zemlja polako ali sigurno postajemo sve bolji i bolji. Nivea Fashion Week je, npr., jedna od odličnih manifestacija za naše mlade, ali i iskusne dizajnere. Čast nam je što ćemo se i ove godine, također predstaviti na  39. Nivea Fashion Weeku sa novom kolekcijom JJ by S&M design.

5. Ima li mjesta za JJ by S&M design Collection u Istanbulu?

Svakako da ima, polako ali sigurno pronalazimo put i na Turskom tržištu. U planu nam je da se predstavimo i ovde na Fasion Weeku. Za realizaciju ovog plana potrebno nam je dosta rada i kreativnosti, ali mislim da nam toga ne manjka.  ?
6. Čime se trenutno bavite, poznato je da vas Istanbul voli, imali ste niz modnih kampanja, glumili ste u serijama? Šta je sljedeće?

Za sada nemam puno planova iz razloga što se naša porodica proširuje za dva člana početkom sljedeće godine. Želim da uživam u ovom vremenu bez pritiska, tako da sam možemo slobodno reći na kraćem odmoru.  ?

7. Kako je biti trudan, nekome ko je oduvijek dobro izgledao? Uživate li u trudnoći?

23314534_10214629805567988_505060255_oU potpunosti uživam u svakom trenutku ovog blagoslovenog stanja. Ne padaju mi teško promjene, koje su sve očiglednije. Znam da će uz moju upornost i istrajnost sve vratiti na ‘svoje mijesto’ kad za to dođe vrijeme.

8. Spremate li se već za mališane, jeste li se se odlučili za imena, imate li predstavu kakva ćete majka biti?

Počeli smo polako sa pripremama što me posebno veseli. Sve te divne male stvarčice izgledaju neodoljivo. Možda se desi i neka limitirana kolekcija za bebe, ako mi se partnerica složi jer zaista sam oduševljena turskim brendovima za bebe.  ? Za imena se još nismo odlučili, ali sigurna sam da će oboje imati po dva imena, jedno naše, a jedno tursko.

9. Dakle o blizancima je riječ – kakva je bila vaša reakcija kada su vam rekli da je riječ o dvije bebe?

Bili smo presrećni kada smo saznali da sam u drugom stanju jer smo to otkrili na naš poseban datum – kad smo proslavljali drugu godišnjicu braka. Kada smo otkrili da se radi o duploj sreći bili smo oduševljeni i zahvalni na takvom blagoslovu.

10. Naposlijetku, ne možemo, a da ne primjetimo da i kao trudnica izgledate prelijepo – u čemu je vaša tajna?

Hvala lijepo. Nema tu neke posebne tajne, uživam, i to se vjerovatno i odražava na mom izgledu. ?
(Zdravi portal)
Komentari
Podijeli

Comments are closed.